Κόντε: Οποιος αγαπά την Ιταλία κρατά τις αποστάσεις

 Κόντε: Οποιος αγαπά την Ιταλία κρατά τις αποστάσεις

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, με tweet της προεδρίας της κυβέρνησης , επανέλαβε σήμερα το σύνθημα ότι «όποιος αγαπά την Ιταλία, κρατά τις αποστάσεις».

Σήμερα η χώρα μπήκε στη λεγόμενη «δεύτερη φάση» της σταδιακής επιστροφής στην καθημερινότητα. Έως τώρα, στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Ρώμης και του Μιλάνου δεν παρατηρήθηκε υπερβολικός συνωστισμός. Για πρώτη ημέρα μπόρεσαν να ανοίξουν και πάλι υπαίθριες λαϊκές αγορές και ο κόσμος μπήκε στην ουρά και με υπομονή περίμενε την σειρά του για να μπορέσει να διαλέξει φρούτα και λαχανικά.

Κανείς ανεβαίνει στα τραίνα μόνον αν έχει κλείσει θέση ηλεκτρονικά και έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρει τον λόγο του ταξιδιού του. Είναι υποχρεωτικό να υποβάλλεται, επίσης, σε μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος με «σκάνερ θερμότητας» και σε όποιον ξεπερνά τους 37,5 βαθμούς, απαγορεύεται να ταξιδέψει.

Πολλοί Ιταλοί δεν κρύβουν τη συγκίνησή τους για το ότι, μετά από πενήντα ημέρες, μπορούν και πάλι να πιούν καφέ και καπουτσίνο φτιαγμένο από τις επαγγελματικές μηχανές στα διάφορα καφέ μπαρ. Έστω και αν, προς το παρόν, πρέπει αναγκαστικά να το καταναλώσουν κατ΄οίκον.

Οι γονείς που επισκέπτονται με τα παιδιά τους τα πάρκα της Ρώμης, της Νάπολης και του Μιλάνου, τους έχουν κάνει «ιδιαίτερα μαθήματα» από το σπίτι για το πώς να κρατούν κι αυτά τις γνωστές αποστάσεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τέλος, η κίνηση στους αυτοκινητόδρομους που οδηγούν στην ιταλική πρωτεύουσα και στο Μιλάνο, σήμερα το πρωί αυξήθηκε κατά 40%, ενώ το μεσημέρι η κατάσταση είχε επανέλθει εντός των συνηθισμένων ορίων.