Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Σκανδαλώδη ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις φίλων και κουμπάρων – Κρατάς τον ψεύτη και υβριστή (vid)

 Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Σκανδαλώδη ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις φίλων και κουμπάρων  – Κρατάς τον ψεύτη και υβριστή (vid)

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν άντεξε σήμερα και έδειξε τα πραγματικά του συναισθήματα. Όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την στάση που κράτησαν όλα τα κόμματα σε αντίθεση με όταν ήταν εκείνος στην αντιπολίτευση, αλλά δεν αναγνώρισε τίποτα για τις ευθύνες της δικής του παράταξης, ευθύνες διαχρονικές», είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να εμφανιστεί ως τροπαιούχος ότι χάρη στον ίδιο έγιναν όλα αυτά. Και οφείλουμε την ζωή μας σ’ εσάς και να ανάψουμε κανέναν κερί να σας έχει καλά η Παναγία. Δεν είναι υπεύθυνη στάση ηγέτη αυτή να προσπαθεί να οικειοποιηθεί τις συλλογικές θυσίες.

Η ύφεση που θα έχουμε θα είναι τεράστια γιατί δεν υιοθετείτε ένα πρόγραμμα εμπροσθοβαρές για να μπορέσει να επανεκκινήσει η οικονομία. Η μόνη είδηση που είπατε είναι η παράταση της προστασίας της Α κατοικίας.

Είπε ακόμα ότι εξαγγέλλονται λεφτά για τις ειδήσεις αλλά στους επιχειρηματίες δεν έχει πάει ούτε ένα ευρώ. «Ακόμα δεν ξέρουμε πόσοι έχουν πάρει τα 800 και 600 ευρώ. Είπε ακόμα ότι ο κόσμος της αγοράς έχει δει πολλά ευτράπελα. Ουδέποτε νομοθετήθηκε το πάγωμα των οφειλών στις τράπεζες που εξήγγειλε ο κ. Σταϊκούρας. Σφίξατε την θηλιά επίσης σ’ αυτούς που έχουν στα χέρια τους τις επιταγές».

Μίλησε για τεράστια ζητήματα που θέλουν απαντήσεις. Για τις απολύσεις είπε ότι «τον Μάρτιο έγιναν 42.000 λιγότερες προσλήψεις. Πριν έρθει ο ουσιαστικός λογαριασμός. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που επιδοτείτε την αναστολή της εργασίας και όταν θα τελειώσει αυτό οι απολύσεις θα είναι ανεξέλεγκτες». Και πρόσθεσε: «Είναι δυνατόν να έρχεστε εδώ λες και ζείτε σε άλλη χώρα; Να βλέπουμε αυτά που δείχνουν τα ΜΜΕ και τα site που χρηματοδοτείτε και να λέμε τι ωραία που τα κάνετε».

Σας έσωσε ο κορονοϊός, είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «είχαμε από όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβράδυνση της οικονομίας». Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι στον Πολιτισμό θα υπάρξει μεγάλο πλήγμα ειδικά το καλοκαίρι. Πρέπει να ενισχυθεί ο κόσμος του πολιτισμού. Τους θέλετε μόνο ως φωτογραφικό ντεκόρ. Και κλείνω με τον Τουρισμό. Θα υπάρξει σχέδιο κοινωνικού τουρισμού; Αν δεν έχετε σχέδιο μην κατηγορείτε την αντιπολίτευση και μην ενοχλείστε από την κριτική αυτή. Μιλάμε για κορυφαίο θράσος είπε αναφερόμενος στον Γιάννη Βρούτση. Αν δεν υλοποιούσαμε προγράμματα κατάρτισης δεν θα εκταμιεύονταν τα χρήματα. Δεν μου απαντήσατε όμως, αισθάνεστε άνετα που ο υπουργός σας έβγαινε επί εβδομάδες και έλεγε ψέμματα; Κρατάτε τον ψεύτη και τον υβριστή.

Για τις μάσκες είπε ότι αν μια οικογένεια πρέπει να ξοδεύει 10 ευρώ την ημέρα για μάσκες, αυτό δεν είναι σοβαρή κατάσταση. Απαντώντας στο τι θα γινόταν αν θα ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Βρούτση. Θα είχαμε σταθεί δίπλα σε όλους. θα εφαρμόζαμε ότι σε όλη την Ευρώπη από το μαξιλάρι όχι να τα κρατήσουμε για να τα πάρουν κάποιοι άλλοι αλλά ο κόσμος της δουλειάς.

“Άφησα για το τέλος, κύριε Μητσοτάκη, τα θέματα που αφορούν τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος” είπε ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας απαντήσεις για το σκάνδαλο των voucher του κ. Βρούτση, τα ρουσφέτια και την κακοδιαχείριση.

Αυτή τη παθογένεια που παραδοσιακά χαρακτήριζε το παλιό πολιτικό σύστημα και την παράταξή σας. Και λυπάμαι που το λέω, αλλά όπως φαίνεται, το τραγικό πάθημα στο οποίο οδηγήσατε τη χώρα, με τέτοιες πρακτικές, δεν σας έχει γίνει μάθημα.

Δουλειές, δουλίτσες, σκανδαλώδη ρουσφέτια, και εξυπηρετήσεις φίλων και κουμπάρων, έρχονται δυστυχώς διαρκώς στο φως μέσα στην πανδημία. Ευτυχώς το πέπλο σιωπής που εξασφαλίσατε από μεγάλα ΜΜΕ δεν είναι σε θέση να τα σκεπάσει όλα. Δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις.

Σπάνια τόσοι λίγοι, διέπραξαν τόσα πολλά, σε τόσο λίγο χρόνο. Το σκάνδαλο των βάουτσερ είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό. Ταπεινώσατε τους επιστήμονες, τη μεσαία τάξη για την οποία υποτίθεται ότι πρωτίστως ενδιαφέρεστε, με μια εξευτελιστική και διάτρητη από κάθε άποψη διαδικασία.

Για ίδιον όφελος κάποιων, πολύ συγκεκριμένων προσώπων και συμφερόντων, με πολύ συγκεκριμένες σχέσεις με το κόμμα σας. Είναι γνωστά πια όλα τα στοιχεία του σκανδάλου. Δεν θα επιμείνω στην αναπαραγωγή τους. Σε ένα μόνο ερώτημα θα επιμείνω, στο οποίο δεν απαντήσατε.

Ξέρατε, κύριε Μητσοτάκη; Είχατε εγκρίνει αυτό το σχεδιασμό; Είχατε συμμετάσχει στην κατάρτισή του; Το επιτελικό σας κράτος, με το οποίο υπερηφανευόσασταν ότι θα ελέγχετε τους πάντες και τα πάντα, ήταν εν γνώσει των βάουτσερ; Ή ο κ. Βρούτσης τα σκέφτηκε, τα σχεδίασε και τα έκανε όλα μόνος του, και άρα εσείς ελέγχεστε όχι για συνενοχή, αλλά για ανοχή και βαριά αμέλεια;

Δημοκρατικό σας καθήκον είναι να δώσετε μια απάντηση. Και όσο δε τη δίνετε την απάντηση, αλλά κρατάτε τον κο Βρούτση, είναι σα να παραδέχεστε εμμέσως τη συμμετοχή σας σε όλον αυτόν το σχεδιασμό. Αλλά το σκάνδαλο των βάουτσερ δεν πρέπει να αισθάνεται μοναξιά. Φροντίσατε να του εξασφαλίσετε μεγάλη παρέα. 30 εκατομμύρια στους ιδιώτες κλινικάρχες Απευθείας αναθέσεις από το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, και άλλα υπουργεία. Ασυλία στους τραπεζίτες με ΠΝΠ

Άρνηση σας να βάλετε διατίμηση στις μάσκες. «Φιλικές» εταιρείες που ξαφνικά άλλαξαν αντικείμενο και άρχισαν να παίρνουν αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, για απολυμάνσεις στις φυλακές!

Κακοδιαχείριση, αναθέσεις, επιχειρήσεις που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και τρεις μέρες μετά παίρνουν δουλειές υπό αδιαφανείς συνθήκες. Έχετε ευθύνη πολιτική, κύριε πρωθυπουργέ για όλα αυτά.

Και δεν μπορείτε να κρύβεστε για πάντα πίσω από την πανδημία, και το πέπλο σιωπής των φιλικών σας ΜΜΕ. Η αντιπολίτευση, όλη η αντιπολίτευση, δεν κυριεύτηκε ξαφνικά από κάποιο ιό και καταγγέλλει όσα καταγγέλλει.

Η κοινωνία δεν είναι κουφή και τυφλή. Δεν σας έχει δοθεί από κανέναν, και σίγουρα όχι από μας, λευκή επιταγή να διαχειρίζεστε εν ονόματι της κρίσης το δημόσιο χρήμα, λες και είναι προσωπικές σας αποταμιεύσεις.

Θα δώσετε και πρέπει να δώσετε λόγο κάποια στιγμή για όλα αυτά. Γιατί η κρίση δεν μπορεί και δεν θα γίνει ανεκτό από κανέναν, εκτός ίσως από τον στενό σας κύκλο, να αξιοποιείται ως ευκαιρία για μικροκομματικές και προσωπικές επιδιώξεις, Ούτε για να ζήσετε εσείς τον μύθο σας του στρατηλάτη, ή του Μωυσή, όπως σας χαρακτήρισε φιλικό σας μέσο.

Σχετικά Άρθρα