Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Νταβέλης που φτιάχνει μάσκες και θα επισκεφθεί τη Δευτέρα ο Κυρ. Μητσοτάκης

 Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Νταβέλης που φτιάχνει μάσκες και θα επισκεφθεί τη Δευτέρα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Και ξαφνικά η μάσκα… από αχρείαστη γίνεται υποχρεωτική στη νέα πραγματικότητα του κοροναϊού. Και ενώ καθώς γίνεται απαραίτητη για τη δημόσια υγεία θα έπρεπε να προβλέπεται ως δαπάνη στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων, οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με εξωφρενικές αισχροκερδείς ανατιμήσεις.

Έχουν ειπωθεί πολλά για την αλλαγή του δόγματος στη χρήση μάσκας. Πρόσφατα ο Σωτήρης Τσιόδρας επιχειρηματολογούσε ότι όχι μόνο δεν ήταν αναγκαία αλλά ήταν έως και επικίνδυνη. Αλλά πιο πρόσφατα επιχειρηματολογούσε ουσιαστικά περί του αντιθέτου.

Έτσι η Ελλάδα αρχίζει να φοράει μάσκα αναγκαστικά.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λάρισα

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου οπότε αλλάζει το σκηνικό στην καθημερινότητα με το σχέδιο εξόδου από την καραντίνα, ο Κυρ. Μητοστάκης έχει προγραμματίσει να μεταβεί στη Λάρισα προκειμένου να επισκεφθεί τη μονάδα παραγωγής πιστοποιημένων μασκών προσώπου που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της «Lariplast», ώστε να στείλει ένα μήνυμα στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας και να επιβραβεύσει τη λαρισινή προσπάθεια των κ. Νταβέλη, Τσερέπα.

Το εργοστάσιο όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα στήθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μάλιστα τηλεδιάσκεψη που διήρκεσε 45 λεπτά με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας και στην οποία συμμετείχαν εκτός του ιδίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δημητριάδης, οι εκπρόσωποι της λαρισινής εταιρείας «Larissa face Cover» κ. Αχιλλέας Νταβέλης, Γιάννης Τσερέπας.

Συμμετείχε και ο πρόεδρος των «Πλαστικών Θράκης» Νίκος Χαλιουρής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να υπάρξει καθετοποίηση της πρώτης ύλης και στη μεταποίηση της μάσκας, καθώς όπως όλα δείχνουν ο κοροναϊός θα μας ταλαιπωρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη.

Η μάσκα προσώπου αποτελεί πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όπως είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τους Ασιάτες, προ της εποχής του κοροναϊού.

Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκτήσει η χώρα μας επάρκεια στην υγειονομική μάσκα», ενώ εξουσιοδότησε τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες παραγωγής της πρώτης ύλης στη χώρα μας. Ακόμη σε κυβερνητικό επίπεδο υπήρξε δέσμευση παροχής κινήτρων προς αυτή την κατεύθυνση προς όλες τις σχετιζόμενες παραγωγικές επιχειρήσεις.

[AdToShowHere]

Τα «Πλαστικά Θράκης» συμμετέχουν -με τη θυγατρική τους εταιρεία- σε καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής της πρώτης ύλης (προστατευτικού φίλτρου) στη Σκωτία, στη μοναδική χώρα σε επίπεδο Ευρώπης.

Αναφορικά με τα εμπόδια της γραφειοκρατίας που ξεπεράστηκαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και το χαρακτήρισε «πρωτόγνωρο φαινόμενο», δεσμεύθηκε ότι εφεξής στην Ελλάδα και για τον τομέα της επιχειρηματικότητας, αυτό δεν θα συνιστά εξαίρεση του κανόνα, αλλά μια κανονικότητα».

Οι μάσκες… made in Larissa θα είναι πλήρως πιστοποιημένες και θα παράγονται από αυτοματοποιημένα μηχανήματα, ενώ ο ανθρώπινος παράγοντας περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στον τομέα της αποθήκευσης και τυποποίησης.

Οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες Νταβέλης- Τσερέπας δεσμεύτηκαν να διπλασιάσουν την παραγωγή και από 9 εκατομμύρια μάσκες τον μήνα, να φτάσουν πολύ σύντομα τα 18 εκατ. μάσκες, δίνοντας φυσικά προτεραιότητα στο Εθνικό Υγειονομικό προσωπικό της χώρας (νοσοκομεία, φαρμακεία, κλπ).

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Νταβέλης

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του συγκεκριμένου επιχειρηματία ο οποίος κατά γενική ομολογία είναι ιδιαίτερα δραστήριος, αναδεικνύεται ως εθνική υπόθεση και προωθείται μέσω φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα η Ντόρα Μπακογιάννη εγκαινίασε το Κέντρο Αποκατάστασης που κατασκεύασε στη Λάρισα.

Την ίδια ώρα:

  • Η επιχειρηματική αυτή απόφαση εμφανίστηκε μαγικά ταυτόσημη με τη σωτηρία της χώρας, ενώ sites και κανάλια, προωθούν την συγκεκριμένη επιχειρηματική ενέργεια.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει πως υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τους επιχειρηματίες της εταιρείας και διαβεβαιώνει πως θα μεταβεί προσωπικά στη Λάρισα όπου στήνεται το εργοστάσιο, για να δει την «σωτήρια» επένδυση.
  • Ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος εξηγούσε σε τηλεοπτικές εκπομπές πριν λίγες μέρες πως δεν χρειάζεται μάσκα, αρχίζει να κάνει αναρτήσεις στο twitter ανακοινώνοντας πως επιτέλους κατασκευάζονται ελληνικές μάσκες.
  • Λίγες μέρες μετά όχι μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και η Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, χαρακτηρίζει τις μάσκες απαραίτητες.

Σε ό,τι αφορά το μέγεθος της “δουλειάς”, σύμφωνα με δηλώσεις του επιχειρηματία, το εργοστάσιο μπορεί να κατασκευάζει εννιά εκατομμύρια μάσκες το μήνα. Η αναγκαστική χρήση μάσκας, θα υποχρεώνει (σύμφωνα με επιστήμονες) τον κάθε πολίτη να αλλάζει τρεις μάσκες την μέρα. Η αλήθεια είναι πως η ανάγκη για μάσκες θα αυξηθεί κατακόρυφα το επόμενο διάστημα, ως εκ τούτου το επιχειρηματικό εγχείρημα έχει ενδιαφέρον. Μένει να διαπιστώσουμε και τις τιμές…

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης παρενέβη, πάντως, μέσω twitter στο ρεπορτάζ του Libre και με φωτογραφίες “υπενθύμισε” τις συναντήσεις του επιχειρηματία και με στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα