Άγρια κόντρα Χρυσοχοΐδη- Ραγκούση για τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικό και την εμπλοκή του Μαξίμου

 Άγρια κόντρα Χρυσοχοΐδη- Ραγκούση για τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικό και την εμπλοκή του Μαξίμου

“Άναψαν τα αίματα” μετά από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες, το επίμαχο βίντεο, το σάλο στα σόσιαλ μίντια αλλά και τα επιτακτικά ερωτήματα σε ορισμένα Μέσα, για το θέμα της βιαιοπραγίας κατά πολίτη από αστυνομικούς – φρουρούς επίσημου προσώπου στο κέντρο της Αθήνας. Το θέμα, όπως έγραψε το libre, λαμβάνει και σοβαρές πολιτικές διαστάσεις καθώς ο υπεύθυνος για θέματα προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό.

Παράλληλα η εφημερίδα Αυγή που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ -επικαλούμενη πληροφορίες- κατονόμασε τον ανηψιό και διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη ως τον επιβάτη του πολυτελούς αυτοκινήτου.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αργά το απόγευμα εξέδωσε ανακοίνωση, απαντώντας με επίθεση στον κ. Ραγκούση και τον ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους κατηγορεί ότι αναγορεύουν μέλος του Ρουβίκωνα ως αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η “Αυγή” κατονομάζει τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού για το επεισόδιο με την βιαιοπραγία αστυνομικού κατά πολίτη- “Ανεβάζει” το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Παίρνει πολιτικές διαστάσεις το επεισόδιο με τον αστυνομικό- “Ποιος είναι ο επίσημος;”, ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ τον Χρυσοχοϊδη…

Η ανακοίνωση από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, γνωστό ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» ανεβάζει στο Facebook βίντεο, που προφανώς “κατά σύμπτωση” περιήλθε στην κατοχή του και δείχνει αστυνομικούς να ακινητοποιούν μοτοσυκλετιστή.

Γιατί; Επειδή σύμφωνα με την εκδοχή του Ρουβίκωνα, ο μοτοσυκλετιστής διαμαρτυρήθηκε για ένα αυτοκίνητο, με αστυνομική συνοδεία, που του έκλεισε τον δρόμο. Ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ραγκούσης υιοθετεί την εκδοχή του Ρουβίκωνα δίχως να διερευνήσει μήπως συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

Είναι αξιοσημείωτη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να αναγορεύει το Ρουβίκωνα σε αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή.

Σε ότι όμως αφορά στο περιστατικό τα γεγονότα έχουν ως εξής.

Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία το περιστατικό αφορά σε συμπλοκή αστυνομικού με δικυκλιστή. Κατά τη διαδικασία ελέγχου προέκυψε η συμπλοκή. Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί.

Εξάλλου, στην έρευνα που ήδη διεξάγει για το περιστατικό η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, Υπηρεσία της οποίας προΐσταται εισαγγελεύς, τόσο ο ιδιώτης όσο και ο αστυνομικός θα καταθέσουν.

Αυτονόητα, με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση».

Σκληρή απάντηση Ραγκούση

Στην ανακοίνωση Χρυσοχοΐδη απάντησε άμεσα ο Γιάννης Ραγκούσης υπογραμμίζοντας πώς με την ανακοίνωσή της η κυβέρνηση Μητσοτάκη και συγκεκριμένα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης, επιχειρεί πλέον να απαγορεύσει την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση που αποτελεί την πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ:

Με την ανακοίνωσή της η κυβέρνηση Μητσοτάκη και συγκεκριμένα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδης, επιχειρεί πλέον να απαγορεύσει την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση που αποτελεί την πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Αντί να δώσει στη Βουλή τις απαντήσεις που νομίζει σωστές, τόλμησε να μας εγκαλέσει γιατί της υποβάλλαμε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση για ένα σύνολο παραβατικών συμπεριφορών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Εμείς λοιπόν μετά τη χυδαία και αντιδημοκρατική αντίδραση της κυβέρνησης όχι απλώς επαναλαμβάνουμε τις ερωτήσεις που καταθέσαμε αλλά επιμένουμε :

Γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό;
Σε ποια συγκεκριμένη μονάδα υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που αναγνωρίστηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον άτυχο μοτοσικλετιστή;
Ποια η ταυτότητα και η ιδιότητα του φυλασσόμενου προσώπου στο οποίο υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί και που επέβαινε στο προπορευόμενο όχημα;

Όσο για τις φθηνές ανοησίες περί Ρουβίκωνα, είναι οι ίδιοι οι κκ Μητσοτάκης και Χρυσοχοίδης που μπορούν να αποδείξουν πως αυτές δεν ισχύουν. Απλούστατα διότι έχουν «τελειώσει» τον Ρουβίκωνα από 8 Ιουλίου 2019, όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά.

Πώς ξεκίνησε το θέμα

Το όλο θέμα ξεκίνησε με ένα βίντεο που ανάρτησε ο Γ. Καλαϊτζίδης, και στο οποίο φαίνονται οι αστυνομικοί να ξυλοκοπούν έναν πολίτη. Στην καταγγελία αναφέρεται:

«Το βίντεο αυτό είναι από ένα σημερινό συμβάν που έγινε στις 12.30 το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας. Από την Μιχαλακοπούλου πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ενα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου πιθανώς Υπουργού.Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές. Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας.Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πέταξαν κάτω μαζί με το μηχανάκι του και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Ταυτόχρονα τραμπουκίζουν όποιον διαμαρτύρεται και προσπαθεί να επέμβει. Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον “επίσημο” έφυγε κατ’ ευθείαν».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Το θέμα πήρε γρήγορα διαστάσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να φέρει το ζήτημα και στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το βίντεο της ντροπής από την ωμή αστυνομική βία στο κέντρο της Αθήνας (vid)

Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση του Γ. Ραγκούση στον Μ. Χρυσοχοΐδη:

Σύμφωνα με το βίντεο που δημοσιεύτηκε εχθές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις 12:30 το μεσημέρι της 27ης Απριλίου, στη συμβολή των οδών Ξενίας και Μιχαλακοπούλου, άνδρες της προσωπικής φρουράς φυλασσόμενου προσώπου έριξαν στο οδόστρωμα μοτοσικλετιστή και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν.

Συγκεκριμένα, όχημα επίσημου προσώπου με φιμέ τζάμια, συνοδευόμενο από αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, καθώς διερχόταν από την οδό Μιχαλακοπούλου παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη, με αποτέλεσμα την παρ’ ολίγον σύγκρουση με μοτοσικλετιστή. Όταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας τόλμησε να διαμαρτυρηθεί, οι άνθρωποι της της προσωπικής φρουράς του φυλασσόμενου προσώπου τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν απρόκλητα, ενώ κινήθηκαν απειλητικά και εναντίον περαστικού που επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί, όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο. Μάλιστα, στο βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται πως η μηχανή που χρησιμοποιούσαν οι άνδρες της φρουράς που επιτέθηκαν στον μοτοσικλετιστή, είχε αριθμό κυκλοφορίας ΟΖΙ955, καθώς και το μπλε φλας που χρησιμοποιείται στις μηχανές της ΕΛΑΣ.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας η διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικού με ιδιώτη σε περιστατικό, που απεικονίζεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας. Επομένως, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για αστυνομικούς εν ενεργεία οι οποίοι αναγνωρίστηκαν, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση τηρώντας «σιγήν ιχθύος» προσπαθεί να αποκρύψει τη μονάδα στην οποία υπηρετούν καθώς και την ταυτότητα του φυλασσόμενου προσώπου.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας; Σε ποια συγκεκριμένη μονάδα υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που αναγνωρίστηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον άτυχο μοτοσικλετιστή;

Ποια η ταυτότητα και η ιδιότητα του φυλασσόμενου προσώπου που επέβαινε στο προπορευόμενο όχημα; Πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό;

Σχετικά Άρθρα