Παπαθανάσης: Πόσα άτομα θα επιτρέπονται στα καταστήματα που θα ανοίξουν

 Παπαθανάσης: Πόσα άτομα θα επιτρέπονται στα καταστήματα που θα ανοίξουν

Για σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας σε επτά στάδια έκανε λόγο  ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο Νίκος Παπαθανάσης στην παρουσίαση του της στρατηγικής της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα από την άρση των μέτρων περιορισμού.

Οπως εξήγησε στις 4 Μαϊου θα αρχίσουν να λειτουργούν και πάλι εταιρείες λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών όπως κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, πώλησης ιατρικού εξοπλισμού ιβλιοπωλεία και ΚΤΕΟ. Επανεκκινούν παράλληλα καταστήματα πώλησης υποδημάτων,ακουστικών βαρηκοΐοας Παραμένουν εντούτοις σε ισχύ τα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές.

Την ίδια ώρα η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων αυτών συνεπάγεται συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας. Χαρακτηριστικά σε ένα κατάστημα με εμβαδόν 130 τετραγωνικών μέτρων επιτρέπονται συνολικά 14 άτομα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται δύο μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων και φοριούνται από πελάτες και προσωπικό υποχρεωτικά μάσκες.Ταυτόχρονα θα πρέπει να τηρείται απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας. Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, ραντεβού θα ισχύει και για τα ΚΤΕΟ. Το ωράριο λειτουργίας απελευθερώνεται από 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ το Σάββατο.

Σχετικά Άρθρα