Αντιπαράθεση στο twitter του Μπογδάνου με την Γιάννα Αγγελοπούλου…

 Αντιπαράθεση στο twitter του Μπογδάνου με την Γιάννα Αγγελοπούλου…

Ένα tweet της Γιάννας Αγγελοπούλου και η παραπομπή της σε ρήση του Αδαμάντιου Κοραή προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Ν.Δ Κωνσταντίνου Μπογδάνου που, εμμέσως, μέμφθηκε την επικεφαλής του “Ελλάδα 2021” και προκάλεσε έντονη συζήτηση στο twitter και επικρίσεις “ακολούθων” του βουλευτή (γνωστοί για τις ακραίες, ενίοτε και υβριστικές εκφράσεις τους).

“Πάντως ο Κοραής, εχθρός του Καποδίστρια, κάτοικος Γαλλίας, υπέρμαχος της καθαρεύουσας, έγραφε επίσης: “μόνον του Ευαγγελίου η διδαχή εμπειρεί να σώση της αυτονομία του Γένους”. Το δε Σύνταγμα μας ξεκινά: “Εις το όνομα της αγίας, ομοουσίου και αδιαρέτου Τριάδος””, απάντησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην Γιάννα Αγγελοπούλου.

Για να εισπράξει την απάντηση: Είναι άδικο, κυρίως για εσάς, “όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι, να κοιτάτε το δάχτυλο”. Το αντικείμενο της κουβέντας, δεν είναι η θέση της θρησκείας στο Σύνταγμα της χώρας, ούτε η σχέση του Κοραή με την ορθοδοξία.

Ο βουλευτής επανήλθε: Λυπάμαι που βλέπετε ένα δάχτυλο που δεν υπάρχει. Μαζί με τις ευχές μου, σημείωσα ότι στο πλατύ και πολυσύνθετο μωσαϊκό της εθνεγερσίας, όσο και της σύγχρονης Ελλάδας, ακόμα κι οι ίδιες οι μεγάλες προσωπικότητες δεν είναι μονοδιάστατες. Ακριβώς επειδή το θέμα δεν ήταν η ορθοδοξία.

Η “αντιπαράθεση” έχει ενδιαφέρον δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος “βάλλει” (ήπια είναι αλήθεια) κατά της Γιάννας Αγγελοπούλου. Ιδιαίτερα, δε, επειδή ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ως δημοσιογράφος, διατηρούσε προνομιακές σχέσεις με την κ. Αγγελοπούλου, είχε, προσκληθεί, μάλιστα σε μια από τις εμφανίσεις της τελευταίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχετικά Άρθρα