Ανασχηματισμός του…Χαρδαλιά;

 Ανασχηματισμός του…Χαρδαλιά;

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς οικοδομεί προσεκτικά το πολιτικό του προφίλ, χωρίς να κρύβει την φιλοδοξία του να εδραιωθεί για τα καλά στο “ρόστερ” της ηγετικής ομάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη, “εξαργυρώνοντας” την επιτυχία της πρώτης φάσης διαχείρισης της κρίσης του κοροναϊού.

Την Πέμπτη, λοιπόν, θα δώσει την πρώτη συνέντευξή του στην “Αυτοψία” του Αντώνη Σρόϊτερ, στον Alpha, μια εμφάνιση που, απ΄ ότι μαθαίνει το Backstage, θα έχει τον χαρακτήρα του προφίλ. Με μπόλικη δόσει πολιτικού life style.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην κυβέρνηση και μετά την άρση της καραντίνας. Λέγεται ότι έχει λάβει σχετική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως στον ανασχηματισμό που θα γίνει, θα επισημοποιηθεί η ανάληψη μιας (υφ) υπουργικής θέσης παρά τω πρωθυπουργώ με το ίδιο αντικείμενο: την Πολιτική Προστασία. Δεδομένου πως, ακόμα κι αν υπάρξει ύφεση του κοροναϊού κατά το καλοκαίρι, αναμένεται δεύτερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο.

Νίκος Χαρδαλιάς: Η σύζυγός του δημοσίευσε οικογενειακές ...

Πάντως, η ραγδαία ανέλιξη του πρώην δημάρχου Βύρωνα έχει προκαλέσει γκρίνιες στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Ιδιαίτερα επειδή έγινε με εντολή Μαξίμου και δια της επικοινωνιακής παράκαμψης άλλων υπουργών, όπως και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Προσώρας, όμως, “δεν ιδρώνει το αυτί του” διότι διαθέτει την απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού.

Για τον Σωτήρη Τσιόδρα, η πρόσκληση συμμετοχής στην κυβέρνηση είναι ανοικτή, όπως μαθαίνουμε, ωστόσο φαίνεται πως ο επιδημιολόγος θα προτιμήσει να μείνει στα πολιτικά μετόπισθεν αλλά στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κοροναϊού. Μετά την οριστική λήξη της πανδημίας -σε περίπου ένα χρόνο καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα το ξανασκεφτεί…

Σχετικά Άρθρα