“Mην βιάζεστε” – Οι πρώτες επίσημες δηλώσεις Τζόνσον μετά την περιπέτεια με τον κοροναϊό (vid)

 “Mην βιάζεστε” – Οι πρώτες επίσημες δηλώσεις Τζόνσον μετά την περιπέτεια με τον κοροναϊό (vid)

Αυτοσυγκράτηση και περιορισμό της ανυπομονησίας για γρήγορη άρση του lockdown ζήτησε από τον βρετανικό λαό ο Μπόρις Τζόνσον στις πρώτες επίσημες δηλώσεις του έξω από το νούμερο δέκα της Ντάουνινγκ Στριτ, κατά την πρώτη ημέρα επιστροφής στα καθήκοντά του μετά την περιπέτειά του με τον κοροναϊό.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα παρουσιάσει τα σχέδιά της για τη χαλάρωση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του κοροναϊού τις επόμενες ημέρες, όμως προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναγνώρισε τη δικαιολογημένη ανησυχία καταστημαρχών και επιχειρηματιών, ωστόσο τόνισε ότι ένα νέο ξέσπασμα δεν θα στοιχίσει μόνο ζωές, αλλά θα είναι και «οικονομική καταστροφή».

Μιλώντας έξω από την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ ο Τζόνσον πρόσθεσε: «Θέλω να σας ενημερώσω από τώρα ότι οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν με τη μέγιστη διαφάνεια και θέλω να μοιραστώ όλες τις διεργασίες και τις σκέψεις μας, τις δικές μου σκέψεις, με εσάς, τον βρετανικό λαό. Φυσικά θα βασιστούμε περισσότερο από ποτέ στην επιστήμη για να μας ενημερώνει, όπως κάναμε εξ αρχής».

Σχετικά Άρθρα