ΗΠΑ: Σχεδόν 1300 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Τραμπ: Σαρκασμός όταν έλεγα να πίνουν οι ασθενείς απολυμαντικά

 ΗΠΑ: Σχεδόν 1300 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Τραμπ: Σαρκασμός όταν έλεγα να πίνουν οι ασθενείς απολυμαντικά

Με 1.258 νέους θανάτους εξαιτίας του νέου κοροναϊού μέσα σε 24 ώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν χθες το χαμηλότερο ημερήσιο θυμάτων τις τελευταίες σχεδόν τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε ως το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων που συνδέονται με την ασθένεια ανέρχεται πλέον σε 51.017 στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς.

Αυτή η πτώση, ωστόσο, δεν υποδηλώνει καμία τάση προς το παρόν, και θα πρέπει να επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες για να επιβεβαιώσει μια πραγματική βελτίωση της κατάστασης στη χώρα.

Εντούτοις, ο τελευταίος ημερήσιος απολογισμός παραμένει πολύ υψηλότερος από εκείνους που αναφέρουν άλλες χώρες.

Ο προηγούμενος χαμηλότερος αριθμός θυμάτων που καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες ήταν στις 6 Απριλίου, με 1.150 θανάτους.

Την Πέμπτη, η χώρα κατέγραψε έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς θυμάτων, με περισσότερους από 3.170 νεκρούς σε μια μέρα.

Οι ΗΠΑ έχουν, επίσης, τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων με βάση τα επίσημα στοιχεία, με περισσότερες από 890.000 από την έναρξη της πανδημίας. Περίπου 96.000 άτομα έχουν αναρρώσει.

Τα γυρίζει ο Τραμπ για τη χλωρίνη

Εν τω μεταξύ μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την χρήση απολυμαντικών ως θεραπεία για τον κοροναϊό, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η πρόταση αυτή ήταν “σαρκαστική”.

«Έθεσα μια ερώτηση με σαρκαστικό τρόπο προς τους δημοσιογράφους», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό. Πρόσθεσε ότι δεν ενθαρρύνει τον κόσμο να καταναλώσει απολυμαντικά. Αναφερόμενος δε στην αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης, την οποία ο ίδιος είχε παρουσιάσει ως πανάκεια, είπε ότι θα πρέπει να γίνει μια μελέτη και, εφόσον αποδειχθεί ότι λειτουργεί, τότε όλοι θα ταχθούν υπέρ της, σύμφωνα με το enikos.gr.

Λίγο νωρίτερα ωστόσο, η εκπρόσωπός του, Κέιλι ΜακΙνάνι, έδωσε μια διαφορετική εξήγηση, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του προέδρου για τα απολυμαντικά «παρουσιάστηκαν εκτός του πλαισίου» τους.

Την Πέμπτη, κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων και με αφορμή την παρουσίαση μιας έρευνας, ο Τραμπ είπε ότι οι επιστήμονες θα πρέπει να εξετάσουν αν η υπεριώδης ακτινοβολία ή το απολυμαντικό εντός του σώματος των ασθενών μπορεί να τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν τον ιό.

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε στο Οβάλ Γραφείο το νέο νομοσχέδιο που ενέκρινε χθες το Κογκρέσο για την παροχή βοήθειας ύψους σχεδόν 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία.

«Είναι μια καλή είδηση για τις μικρές εταιρείες, μια καλή είδηση για τους εργαζομένους», είπε κατά την τελετή της υπογραφής.

Σχετικά Άρθρα