Φίλης: H κυβέρνηση φτιάχνει θέσεις διαπλοκής για να μη ακούγεται κανένας

 Φίλης: H κυβέρνηση φτιάχνει θέσεις διαπλοκής για να μη ακούγεται κανένας

Η κυβέρνηση φτιάχνει θέσεις διαπλοκής ώστε να μη μιλάει κανείς. Ακούσατε τίποτα για το σκάνδαλο με τα ΚΕΚ στην κρατική τηλεόραση ή στα ιδιωτικά κανάλια; Να γιατί αναστάλθηκε ως το τέλος του χρόνου η υποχρέωση των καναλαρχών να καταβάλλουν τις οφειλόμενες δόσεις για τις άδειες λειτουργίας, επισήμανε ο Ν. Φίλης

Την ανάγκη να δοθεί τώρα, εμπροσθοβαρώς -και όχι όταν η κοινωνία έχει καταρρεύσει και η «θεραπεία» έχει πολλαπλάσιο κόστος- οικονομική ενίσχυση σε αυτούς που την έχουν ανάγκη, τόνισε ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης.

“Μερικές κατηγορίες εργαζομένων δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος, όπως -παράδειγμα μόνο- οι καλλιτέχνες και όσοι σχετίζονται με την καλλιτεχνική παραγωγή: οι τεχνικοί, οι σκηνογράφοι κλπ. Θαρρείς και υπάρχει μένος απέναντί τους ή είναι καλοί μόνο όταν προσφέρουν δωρεάν τις παραστάσεις και την τέχνη τους στους εγκλεισμένους μέσω ίντερνετ” πρόσθεσε ο βουλευτής μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.

“Υπενθύμισα την ανάγκη να δοθεί τώρα, εμπροσθοβαρώς -και όχι όταν η κοινωνία έχει καταρρεύσει και η «θεραπεία» έχει πολλαπλάσιο κόστος- οικονομική ενίσχυση σε αυτούς που την έχουν ανάγκη. Μερικές κατηγορίες εργαζομένων δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος, όπως -παράδειγμα μόνο- οι καλλιτέχνες και όσοι σχετίζονται με την καλλιτεχνική παραγωγή: οι τεχνικοί, οι σκηνογράφοι κλπ. Θαρρείς και υπάρχει μένος απέναντί τους ή είναι καλοί μόνο όταν προσφέρουν δωρεάν τις παραστάσεις και την τέχνη τους στους εγκλεισμένους μέσω ίντερνετ.

Αλλά δεν είναι μόνο ότι δεν δίνονται εκεί που πρέπει όσα χρήματα πρέπει, είναι και η επιλογή να ενισχύονται πλουσιοπάροχα ορισμένα ΜΜΕ και τα ΚΕΚ. Πρόσφατα είδαμε την απόπειρα να πάρουν 84 εκ. € (!) μερικές επιχειρήσεις χωρίς να προσφέρουν τίποτα απολύτως. Να λύσουν το πρόβλημά τους για καμιά πενταετία με τον Μέτζη του Νεούκτη, την ώρα που άλλοι επαγγελματίες χωρίς κανένα εισόδημα πήραν 800€ για ενάμιση μήνα.

Είδαμε όμως και πώς δόθηκαν 11 εκ. € σε ΜΜΕ χωρίς να έχει δημοσιευθεί τίποτα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Απολύτως παράνομο! Έτσι ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια ΜΜΕ πήραν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων και ποιο ποσό έκαστο. Γιατί;

Ρητορική η ερώτηση, ξέρουμε γιατί: Η κυβέρνηση φτιάχνει θέσεις διαπλοκής ώστε να μη μιλάει κανείς. Ακούσατε τίποτα για το σκάνδαλο με τα ΚΕΚ στην κρατική τηλεόραση ή στα ιδιωτικά κανάλια; Να γιατί αναστάλθηκε ως το τέλος του χρόνου η υποχρέωση των καναλαρχών να καταβάλλουν τις οφειλόμενες δόσεις για τις άδειες λειτουργίας, την ώρα που οι ασφαλιστικές, φορολογικές κλπ. υποχρεώσεις των πληττόμενων κλάδων επαγγελματιών αναστέλλονται το πολύ ως τον Σεπτέμβριο. Η περίφημη φροντίδα της ΝΔ για τη μεσαία τάξη”!

«Με τα ΚΕΚ η κυβέρνηση σας άκουσε», σχολίασε ο δημοσιογράφος, «έκανε πίσω».

“Αστεία πράγματα! Η κυβέρνηση έκανε πίσω (απάντησα) όχι επειδή μας άκουσε, αλλά όταν η γελοιοποίησή της είχε ξεχειλίσει απ’ όλα τα κοινωνικά δίκτυα. Όταν σε πιάνουν «με τη γίδα στην πλάτη» και την παρατάς άρον άρον, δεν λέγεται «άκουσα», λέγεται έφαγα τα μούτρα μου.

Η κυβέρνηση άκουσε ευτυχώς τους επιστήμονες, τους λοιμοξιολόγους και πορεύτηκε σωστά, ως προς αυτό. Αλλά οι προσλήψεις στην Υγεία ακόμα δεν έχουν γίνει. Εξαγγέλθηκαν 4.000 προσλήψεις γιατρών και δεν έχουν διοριστεί παρά ελάχιστοι. Ευτυχώς, για την ώρα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει. Αλλά αντέχει γιατί είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που το ανόρθωσε, δεν το ιδιωτικοποίησε όπως ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κυβέρνησή μας κατήργησε την αναλογία 1:5 στην Υγεία, προγραμμάτισε και έκανε 19.000 προσλήψεις και οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία που μειώνονταν για πέντε χρόνια από το 2010, αυξήθηκαν από το 4,6% του ΑΕΠ το 2015, στο 5,2%”.

Σχετικά Άρθρα