Κουμουνδούρου: Ο κ. Μητσοτάκης φυγομαχεί με τακτικισμούς

«Μετά την επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το φιάσκο με τα εξευτελιστικά προγράμματα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, ο κ. Μητσοτάκης φυγομαχεί με τακτικισμούς. Διαρρέει ότι θα μετατρέψει – κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής – την επίκαιρη ερώτηση σε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών γενικά και αόριστα για την πανδημία και την οικονομία», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου σχολιάζοντας την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Όσο και να το αποφεύγει», συνεχίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να έρθει στην ώρα του Πρωθυπουργού και να απολογηθεί. Τόσο για το φιάσκο σε βάρος των επιστημόνων, όσο και για το πάρτι αδιαφάνειας και τον χορό εκατομμυρίων σε ΚΕΚ με πρόσχημα τη δήθεν ενίσχυση δικηγόρων και μηχανικών. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δε θα κουραστεί να επανακαταθέτει την ερώτηση μέχρι να έρθει στη Βουλή με απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης», καταλήγουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πέτσας σχολιάζοντας νωρίτερα την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων σχολίασε πως ο κ. Τσίπρας «ξεκίνησε τις εκπτώσεις» καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ζητούσε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός, έχει αποδείξει ότι σέβεται την κοινοβουλευτική Δημοκρατία, επαναφέροντας την ‘Ώρα του Πρωθυπουργού’ και καθιερώνοντας ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων, σε επίπεδο αρχηγών πολιτικών κομμάτων, με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τη Βουλή την επόμενη εβδομάδα» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά Άρθρα