Χαρδαλιάς από Κρανίδι: Δεν υπάρχει λόγος πανικού (vid)

 Χαρδαλιάς από Κρανίδι: Δεν υπάρχει λόγος πανικού (vid)

Θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν 150 άτομα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Nίκο Χαρδαλιά.

Βγαίνοντας από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όπου είχε σύσκεψη με συνεργάτες του και τον καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είχε συνομιλία με καταστηματάρχες στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας. Σε ερώτηση του προέδρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, Ανδρέα Μαρτζάκλη πότε θα ανοίξει τα μαγαζιά γιατί ο κλάδος υποφέρει, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, σε υψηλό τόνο: «Έχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Όλα θα ανοίξουν στην ώρα τους». Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Χαρδαλιάς από Κρανίδι: Δεν υπάρχει λόγος πανικού

Δεν υπάρχει κάποιος λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο. Να μην ανησυχεί κανείς, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος μετέβη εκτάκτως στο Κρανίδι λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπου έχουν εντοπιστεί δεκάδες κρούσματα κορονοϊού και βρίσκεται σε καραντίνα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερα από 100 θετικά κρούσματα, ακόμη και για 150.

Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά έφτασαν στο Κρανίδι ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο, Μάνος Λογοθέτης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι με την συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

Σχετικά Άρθρα