Πάσχα 2020, κι όμως… εορτάστηκε!

 Πάσχα 2020, κι όμως… εορτάστηκε!

Με άδειους δρόμους, ολιγομελή τραπέζια και εφευρετικότητα εορτάστηκε το φετινό Πάσχα εν μέσω απαγορεύσεων και περιορισμών.

Ωστόσο, η εφευρετικότητα και η ισχυρή πίστη στα έθιμα των Ελλήνων φαίνεται ότι υπερέβησαν τελικά τις δυσκολίες και τις απαγορεύσεις, ενώ τηρήθηκαν και οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας. Έτσι, παρά την τήρηση της καρντίνας, το Πάσχα εορτάστηκε “κανονικά” με τις σούβλες να “καίγονται” και τους φούρνους των διαμερισμάτων να ψήνουν τα παραδοσιακά εδέσματα.

Οι μετακινήσεις ήταν εξαιρετικά περιορισμένες, με ελάχιστες παραβάσεις να σημειώνονται στους ελέγχους των οργάνων της τάξης σε όλη την επικράτεια, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδεμία παράβαση δεν σημειώθηκε σε πιλοτές, αυλές ή άλλους κοινόχρηστους χώρους κατοικιών.

Οι ταράτσες φιλοξένησαν τις μεγαλύτερες ψησταριές, τα μπαλκόνια τις μικρότερες ψησταριές και με τους κατοίκους των πυκνοκατοικημένων περιοχών να γλεντούν μαζί με τα διπλανά μπαλκόνια όπως φαίνεται σε σημερινό βίντεο που από τη Θεσσαλονίκη

Πέραν όμως από αυτούς που γιόρτασαν “υποχρεωτικά” στο σπίτι, υπηρξαν κι αυτοί που το καθήκον τους, τους υποχρέωνε να βρίσκονται στην εργασία τους όπως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα σώματα ασφαλείας, οι γνωστοί ντελιβεράδες κ.α.

Πάντως, η φετινή εφευρετικότητα δεν περιορίστηκε μόνο στο ψήσιμο του οβελία, αλλά και στην παραγωγή χιουμοριστικών βίντεο που έχουν κατακλύσει το διαδύκτιο από το πρωί

Ευχή όλων, το επόμενο Πάσχα να μας βρει όλους μαζί και χωρίς περιορισμούς

Σχετικά Άρθρα