Παπαδημούλης: Εντελώς ανεπαρκή τα μέτρα του Eurogroup

 Παπαδημούλης: Εντελώς ανεπαρκή τα μέτρα του Eurogroup

«Τα μέτρα που προτείνει η Κομισιόν και αποφάσισε το Eurogroup είναι εντελώς ανεπαρκή», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ενόψει της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου σήμερα και αύριο, που ψηφίζει για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid19.

Στη δήλωση που έκανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ως συντονιστής της ευρωομάδας της Αριστεράς και στην Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωκοινοβουλίου (BUDG), αναφέρει ότι η ΕΕ χρειάζεται έναν δραστικά αυξημένο πολυετή προϋπολογισμό και ένα ισχυρό σχέδιο έκτακτων μέτρων (MFF Contingency Plan) για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με προτεραιότητα στις πολιτικές για τη δημόσια Υγεία, τη Συνοχή, την Απασχόληση και το Κλίμα.

«Χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε, να γίνει πράξη η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και να επιδείξουμε αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού. Ζητάμε άμεση έκδοση ευρωομολόγων Corona Bonds και ένα ισχυρό Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς μνημονιακούς περιορισμούς», τόνισε, παραθέτοντας τις τροπολογίες που προτείνει η ευρωομάδα της Αριστεράς στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.