Μ. Λαζαρίδης: Κάνουν τραγικό λάθος όσοι εισηγούνται κάλπες στον πρωθυπουργό

 Μ. Λαζαρίδης: Κάνουν τραγικό λάθος όσοι εισηγούνται κάλπες στον πρωθυπουργό

Ένα καθαρό, ηχηρό «όχι» στις πρόωρες εκλογές λέει σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης και παλαιός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από τις στήλες της «Εστίας» -η εφημερίδα αναδεικνύει το άρθρο ως βασικό της θέμα- ο βουλευτής Καβάλας σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Όσοι, αυτές τις στιγμές της μεγάλης κρίσης, εισηγούνται ή θα εισηγηθούν στον πρωθυπουργό εκλογές, κάνουν ή θα κάνουν τραγικό λάθος. Έχουν πλήρη άγνοια των υγειονομικών, κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων που βρίσκεται η χώρα.

Τι λένε όσοι ισχυρίζονται ότι ο Μητσοτάκης θα πρέπει μετά την κρίση να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές; Ότι πρέπει να μηδενίσει το κοντέρ. Ότι είναι ευκαιρία να τελειώσει πολιτικά τον Τσίπρα. Λες και οι πολίτες βγαίνοντας λαβωμένοι από την κρίση, τους νοιάζει αν ο κ. Τσίπρας ‘τελειώσει’ το φθινόπωρο ή αργότερα!».

Σύμφωνα με τον Μ. Λαζαρίδη, οι θιασώτες των σχετικών σεναρίων «παραβλέπουν βέβαια ότι το να μιλάμε για εκλογές σε 5-6 μήνες από τώρα, που κανείς δεν γνωρίζει πώς θα είναι η υγειονομική κατάσταση -και η οικονομική φυσικά- στη χώρα, είναι καθαρός παραλογισμός».

Οι πρόωρες εκλογές θα στερήσουν πολύτιμο οξυγόνο από την οικονομία, υποστηρίζει ακόμη ο «γαλάζιος» βουλευτής, που έχει όμως και ένα ακόμη επιχείρημα: «Ας σκεφθούν λοιπόν όσοι ελαφρά τη καρδία εισηγούνται πρόωρες εκλογές το εξής: ακόμη και αυτοδυναμία να πάρει ο Μητσοτάκης με την απλή αναλογική, κατακτώντας ένα ποσοστό 45% συν, θα εκλέξει 151 βουλευτές. Επτά λιγότερους από όσους έχει σήμερα».

Έχει επιχειρήματα, αν μη τι άλλο, ο βουλευτής…

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα