Ο αρθρογράφος των ΝΕΩΝ Γιάννης Πρετεντέρης εξηγεί γιατί πρόωρες εκλογές

 Ο αρθρογράφος των ΝΕΩΝ Γιάννης Πρετεντέρης εξηγεί γιατί πρόωρες εκλογές

Στις κρίσεις, οι πολίτες αναζητούν στις κυβερνήσεις τους, σανίδα σωτηρίας και τη θέση αυτή ενισχύει, επικαλούμενος τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Γιάννης Πρετεντέρης στο σημερινό του άρθρο στα «Νέα».

Έχουμε και λέμε: «Η κυριακάτικη “Bild” δημοσίευσε μια δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία οι Χριστιανοδημοκράτες στη γερμανική κυβέρνηση κερδίζουν 4 μονάδες και φτάνουν στο 37%. Έχουν ήδη κερδίσει 13 μονάδες μόνο μέσα στις τελευταίες εβδομάδες και βρίσκονται στο υψηλότερο ποσοστό τους από τις εκλογές του 2017 (…) Ακόμη και κυβερνήσεις με αμφιλεγόμενες επιδόσεις στην ίδια την κρίση ενισχύονται σε εντυπωσιακά ποσοστά όπως οι Σοσιαλδημοκράτες στη Σουηδία (συν 7 μονάδες), οι ομοϊδεάτες τους στη Δανία (συν 8 μονάδες), αλλά και οι Συντηρητικοί  του Μπόρις Τζόνσον στην Αγγλία που ξεπερνούν το …50%!

Όταν μάλιστα οι πολίτες θεωρούν ότι οι κυβερνήσεις κάνουν ικανοποιητικά τη δουλειά τους, τότε η επιβράβευση είναι ακόμη πιο σαφής, όπως στη Γερμανία και στην Ελλάδα», γράφει (και) για τα καθ’ ημάς, ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Σχόλιο που εκ των πραγμάτων ενισχύει τα σενάρια για πρόωρες κάλπες (υπέρ των οποίων έχει πάρει θέση ο συγκεκριμένος αρθρογράφος) κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε ή, όπως είπε και σε μια αποστροφή του τηλεοπτικού του μηνύματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης (που μάλλον δεν της δόθηκε η δέουσα σημασία…), «η Ελλάδα μετά την πανδημία πρέπει να είναι μία ανανεωμένη Ελλάδα!».

Ανανεωμένη Ελλάδα, με ανανεωμένη λαϊκή εντολή;

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα