Νέος πτωχευτικός κώδικας – Όλα στο σφυρί….

 Νέος πτωχευτικός κώδικας – Όλα στο σφυρί….

Μεσούσης της πανδημίας κι ενώ η οικονομία οδεύει σε βαθιά ύφεση που θα φέρει εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά στα πρόθυρα “ασφυξίας”, η κυβέρνηση βιάζεται να στρώσει το δρόμο στις τράπεζες για να προχωρήσουν σε μαζικές ρευστοποιήσεις και εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, προκειμένου να εκκαθαρίσουν χαρτοφυλάκια κόκκινων δανείων και να κλείσουν εκκρεμότητες.

Οι κινήσεις αυτές θα είναι το προοίμιο μεγάλων αλλαγών στον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας, με αναδιάταξη δυνάμεων και αναδιανομή της πίτας σε πολλούς κλάδους.

Με πυρετώδεις ρυθμούς στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης ετοιμάζεται νομοσχέδιο-μαμούθ, που περιλαμβάνει νέο Πτωχευτικό Κώδικα, διατάξεις για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και πρόβλεψη για δημιουργία ειδικού φορέα όπου θα περιέρχονται τα κατασχεμένα σπίτια.

Ηδη έχουν καταρτισθεί 4 διαφορετικά σχέδια, στα οποία γίνονται συνεχώς προσθήκες, βελτιώσεις και αλλαγές με βάση προτάσεις-υποδείξεις του του ΣΕΒ και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών. Στο Sofokleousin.gr έχει περιέλθει το κείμενο του 4ου σχεδίου, το οποίο μάλλον είναι το τελικό και με κάποιες συμπληρώσεις σε 2-3 άρθρα θα τεθεί σε ισχύ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – που θα προκαλέσει προφανώς σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, από επιχειρηματικούς φορείς και από οργανώσεις δανειοληπτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σχετικά Άρθρα