Κτηνωδίες: Δηλητηρίασαν άλογα και σκύλους στο Δάτο

 Κτηνωδίες: Δηλητηρίασαν άλογα και σκύλους στο Δάτο

Πολλά περιστατικά με δηλητηριάσεις ζώων καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα στην Καβάλα, με τελευταία, την Παρασκευή, δηλητηρίαση αλόγων και σκύλων στην περιοχή του Δάτου στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων με θλιβερό, μέχρι στιγμής, απολογισμό 2 νεκρά άλογα και 6 νεκρά σκυλιά.

Σύμφωνα με το KavalaPost, το πρωί της Παρασκευής 10 Απριλίου 2020 οι ιδιοκτήτες της Ακαδημίας Ιππασίας που λειτουργεί στο Δάτο διαπίστωσαν κάποια από τα συνολικά 10 άλογα ότι παρουσιάζουν συμπτώματα δηλητηρίασης. Άμεσα επικοινώνησαν με τους κτηνιάτρους (από Θεσσαλονίκη) που τα παρακολουθούν και δόθηκαν τηλεφωνικές οδηγίες για πρώτες βοήθειες. Μέχρις ότου καταφθάσουν από τη συμπρωτεύουσα οι κτηνίατροι, 2 από τα ζώα, δεν τα κατάφεραν και κατέληξαν.

Τέσσερα άλογα φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο και άλλα τέσσερα παρακολουθούνται και λαμβάνουν ειδική θεραπεία. Στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε κτηνίατρος από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Στα 2 νεκρά άλογα διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του χωριού, 6 αδέσποτα σκυλιά έχουν βρεθεί δηλητηριασμένα εντός του οικισμού τις τελευταίες 24 ώρες.

Μόλις δυο μέρες πριν κάποιος ή κάποιοι προσπάθησαν να δηλητηριάσουν και τον σκύλο-φύλακα της Ακαδημίας Ιππασίας, αλλά με την έγκαιρη αντίδραση των ιδιοκτητών, το ζώο τελικά σώθηκε.

Σχετικά Άρθρα