Σχέδιο ΚΙΝ.ΑΛ: Προσπέραση του ΣΥΡΙΖΑ εξ αριστερών;

 Σχέδιο ΚΙΝ.ΑΛ: Προσπέραση του ΣΥΡΙΖΑ εξ αριστερών;

Σε κατάσταση αντιπολιτευτικής εγρήγορσης εμφανίζεται, εσχάτως, το “Κίνημα Αλλαγής”. Το αναμφίβολα έξυπνο βίντεο σχολιασμού -με επιθετικό τρόπο- των δηλώσεων του Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν ένα ακόμα δείγμα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να ανεβούν οι τόνοι κατά της κυβέρνησης.

Η κριτική για τους ελλιπείς χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στην διεκδίκηση του ευρωομόλογου, οι παρεμβάσεις για τα μέτρα της κυβέρνησης ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις από τον κοροναϊό και η αρκετά σκληρή ανακοίνωση για τα εκλογικά σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, ήταν μερικά μόνο από όσα συνιστούν την αλλαγή στάσης της Φώφης Γεννηματά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ και το επιτελείο της (με πρώτον απ΄ όλους τον Μανώλη Όθωνα) διαπιστώνει πως η συναινετική στάση του Αλέξη Τσίπρα σε μια σειρά από μείζονα θέματα (όπως το υγειονομικό σκέλος του κοροναϊού) επιτρέπουν να οικοδομηθεί μια σκληρή αντιπολιτευτική ταυτότητα. Και, όπως αφήνουν να εννοηθεί, να “ψαρέψουν” αντι-δεξιούς ψηφοφόρους στο αντιπολιτευτικό κενό που ενδεχομένως αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως, όλα αυτά είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας όσο κορυφαία στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, εξακολουθούν να κινούνται σε παράλληλη γραμμή με την κυβέρνηση.

Η αντίδραση, πάντως, του Άδωνι Γεωργιάδη στο βίντεο-σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη για τον ίδιο και η επιθετική αναφορά του για “λαϊκισμό του ΚΙΝ.ΑΛ που ξεπερνάει τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ”, μόνο ως “χείρα βοηθείας” μπορεί να εκληφθεί. Αφού, με αυτό τον τρόπο, ο υπουργός Ανάπτυξης κατέστησε το ΚΙΝ.ΑΛ “αντιπολιτευτικό συνομιλητή”.

Το φαινόμενο των υψηλότερων τόνων από την Χαριλάου Τρικούπη δεν έχει διαλάθει της προσοχής των στελεχών της Κουμουνδούρου και, όπως μαθαίνουμε, εκλαμβάνεται μεν θετικά, οδηγεί, από την άλλη, σε πιο σκληρή αντιπολίτευση και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ολοένα και συχνότερες παρεμβάσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου -που για μεγάλο διάστημα ήταν σιωπηλός- εντάσσονται σε αυτή ακριβώς την προσπάθεια…

Σχετικά Άρθρα