Χαρδαλιάς: Πάσχα σπίτι μας, δεν πάμε σε συγγενείς και φίλους – Αλλαγές στις συντάξεις για αποφυγή συνωστισμού

 Χαρδαλιάς: Πάσχα σπίτι μας, δεν πάμε σε συγγενείς και φίλους – Αλλαγές στις συντάξεις για αποφυγή συνωστισμού

“Μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα που δεν θυμίζει τίποτα από αυτό που ξέραμε όλες οι γενιές”, ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς όταν πήρε το λόγο μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα και συμπλήρωσε για τις εκκλησίες πως οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών και ισχύουν για όλους χωρίς εξαιρέσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι κάοιοι περισσότερο πιστοί όταν παραβιάζουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου».

Αναφορικά με την καθιερωμένη έξοδο του Πάσχα ο ίδιος ανέφερε, «δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων φέτος, θα κάνουμε Πάσχα με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί. Αυτή η δοκιμάσια θα είναι ο δικός μας Γολγοθάς».

Ο υφυπουργός τόνισε ότι για τις συντάξεις αναμένεται να αλλάξει η ημερομηνία καταβολής τους προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός στις τράπεζες.

Όπως επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τόνισε πως αυτή δεν θα θυμίζει τίποτα από όλα όσα ξέραμε εμεις και η παλιότερη γενιά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις περιπτώσεις στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα και ξεκαθάρισε πως κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν πως δεν είναι περισσότεροι πιστοί από όλους τους άλλους.

Επίσης, ενημέρωσε ότι χθες έγιναν έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας σε όλο το λεκανοπέδιο, όχι μόνο στην Νέα Μάκρη και διαμήνυσε ότι η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη και κάλεσε όσους έχουν την ευθύνη οίκων ευγηρίας να τηρούν όλους τους όρους με προχοχή. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς, υπογράμμισε.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι ολοκληρώνεται αύριο η καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα.

Αντίθετα, παρατείνεται για 10 ημέρες η καραντίνα στην Μεσοποταμίας Καστοριάς.

Κάθε παράβαση των μέτρων θα αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής

Τέλος, έστειλε σαφές μήνυμα στους παραβάτες των περιοριστών μέτρων που έχει πάρει η Κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Η προστασία και η διαφύλαξη των συμπολιτών μας που είναι σε ευπαθείς ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οι έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς και κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής».

Σχετικά Άρθρα