Σταϊκούρας: Χρειάζονται και άλλα “όπλα” στη μάχη

 Σταϊκούρας: Χρειάζονται και άλλα “όπλα” στη μάχη

Για την ανάγκη να υπάρξει ένα “συνεκτικό πακέτο μέτρων” σε ευρωπαϊκό επίπεδο μίλησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας αναφορά στο σημερινό Eurogroup.

Στο τραπέζι είναι παρεμβάσεις 500 δισεκατομμυρίων, αλλά προσέθεσε πως “το συνολικό ευρωπαϊκό σχέδιο πρέπει να είναι πιο φιλόδοξο, με άγρυπνο το μάτι στον κοροναϊό, αλλά και την επιστροφή στην κανονικότητα της οικονομίας”. Μάλιστα επεσήμανε πως αναμένονται θετικές αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά υπογράμμισε πως “απαιτούνται φιλόδοξες παρεμβάσεις”.

“Οι πολίτες περιμένουν ένα πακέτο μέτρων, που δεν θα είναι κατώτερο των περιστάσεων ούτε θα δείχνει ατολμία και απροθυμία” σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως “τα μεγάλα οράματα προσεγγίζονται με γενναίες αποφάσεις και μεγάλες πράξεις”. Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως καμία χώρα δεν είναι αρκετά ισχυρή και έτοιμη για να ανταπεξέλθει μόνη της στις επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορωνοϊού, τονίζοντας πως “ασφαλή καταφύγια δεν υπάρχουν ούτε για τα βουβάλια, ούτε για τους βατράχους”.

Για να προσθέσει πως απαιτούνται λύσεις “κοινές, τολμηρές, απαλλαγμένες από όρους, περιορισμούς και αγκυλώσεις του παρελθόντος”.

Σχετικά Άρθρα