Χαρμόσυνα νέα: Η Ουχάν γιορτάζει την άρση της καραντίνας – Φωταγώγηση κτιρίων και γεφυρών (vid)

 Χαρμόσυνα νέα: Η Ουχάν γιορτάζει την άρση της καραντίνας – Φωταγώγηση κτιρίων και γεφυρών (vid)

Η κινεζική πόλη Γουχάν, από την οποία ξεκίνησε το ξέσπασμα του νέου κορoναϊού, έθεσε την Τετάρτη τέλος στην καραντίνα που διήρκεσε δύο μήνες.

Το τέλος της καραντίνας στου Γουχάν συνοδεύτηκε με τη φωταγώγηση κτιρίων και γεφυρών και στις δύο πλευρές του ποταμού Γιανγκτσέ, η οποία περιελάμβανε κινούμενες εικόνες υγειονομικών υπαλλήλων να βοηθούν ασθενείς, καθώς και το μήνυμα «ηρωική πόλη», τίτλος που αποδόθηκε στη Γουχάν από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζίνπινγκ.

Περίπου 55.000 άνθρωποι αναμένονται να αναχωρήσουν με τρένα από τη Γουχάν την Τετάρτη. Περισσότεροι από 10.000 ταξιδιώτες έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής την πόλη με αεροπλάνο, καθώς οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Tianhe συνεχίζονται.

Οι πτήσεις προς το Πεκίνο και προς διεθνείς προορισμούς δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω σπίτι σήμερα», είπε η εργαζόμενη Λιου Ξιαομίν στο πρακτορείο Reuters, καθώς στεκόταν με τις βαλίτσες της στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γουχάν.

Παρ’όλα αυτά, οι κάτοικοι της Γουχάν παροτρύνονται να μην φύγουν από την επαρχία, την πόλη τους ή ακόμα και από την γειτονιά τους εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Όσοι καταφτάνουν στο Πεκίνο από τη Γουχάν θα πρέπει να υποβληθούν σε δύο γύρους ελέγχων για τον κορωνοϊό.

Η Κίνα διατηρεί αυστηρά πρωτόκολλα ελέγχου, λόγω ανησυχιών για αναζωπύρωση των εγχώριων μεταδόσεων λόγω φορέων ιού που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα καθώς και μολυσμένων ταξιδιωτών που έρχονται από το εξωτερικό.

Την ίδια ώρα βόρεια πόλη της Κίνας άρχισε να περιορίζει τις μετακινήσεις των κατοίκων της εν μέσω ανησυχιών για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων στην ηπειρωτική χώρα.

Σχετικά Άρθρα