Κοροναϊός: 79 οι νεκροί, 20 νέα κρούσματα – Τσιόδρας: Γιατί αρρωσταίνουν και οι νέοι

 Κοροναϊός: 79 οι νεκροί, 20 νέα κρούσματα – Τσιόδρας: Γιατί αρρωσταίνουν και οι νέοι

Τα 79 έχουν φτάσει τα θύματα του κοροναϊού στη χώρα, ενώ έχουν καταγραφεί 20 νέα κρούσματα, με 1755 τα συνολικά. Λεπτό προς λεπτό η ενημέρωση.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 20 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1755, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

90 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ενώ 79 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Γιατί αρρωσταίνουν και οι νέοι από κοροναϊό

Ο κοροναϊός χτυπά και τους νέους ανθρώπους οι οποίοι μάλιστα αρρωσταίνουν, ευτυχώς σε σχετικά σπάνιες περιπτώσεις, βαριά από τη νόσο, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας και τόνισε ότι οι ειδικοί αναζητούν τα αίτια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, ερευνώντας τις μελέτες που είναι σε εξέλιξη σε ολόκληρο τον πλανήτη, οι επιστήμονες αναζητούν πιθανές παραλλαγές ενός γονιδίου στο οποίο μπορεί να οφείλεται η προσβολή και των νέων ανθρώπων.

Παρατείνεται για 7 μέρες η καραντίνα στον Εχίνο

Την παράταση της καραντίνας για μία ακόμα εβδομάδα, στο χωριό Εχίνος ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Επιπλέον, από το πρωί βρίσκεται σε ισχύ η καραντίνα στη Μύκονο καθώς και η απαγόρευση οικοδομικών εργασιών στη Σαντορίνη.
Ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τους κατοίκους της Δραγασιάς και της Δαμασκηνιάς που τήρησαν τα μέτρα της καραντίνας.

“Ο στόχος επιτυγχάνεται και τα μέχρι στιγμής δεδομένα επιβεβαιώνουν τις προσπάθειές μας. θα ήθελα να τονίσω ότι ο Απρίλιος θα είναι κρίσιμος μήνας και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Τα ευρήματα ανά πάσα στιγμή μπορεί να μεταβληθούν. Εάν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε.

Τον Απρίλιο τον έχουμε συνδέσει με το Πάσχα. Φέτος θα γιορτάσουμε διαφορετικά και δεν θα πάμε στα χωριά μας. Η αλήθεια είναι ότι μας προβληματίζουν όσα έγιναν σε Πάτρα και Αγία Βαρβάρα. τα φαινόμενα δεν έχουν σχέση με τους πιστούς. Έχουν σχέση με φανατικούς. Η Ιερά Σύνοδος έχει απευθύνει ξεκάθαρη έκκληση και φέτος ας προσευχηθούμε από το σπίτι μας” πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά Άρθρα