Το 24ωρο του πρωθυπουργού, τι διαβάζει, τι βλέπει στην τηλεόραση

 Το 24ωρο του πρωθυπουργού, τι διαβάζει, τι βλέπει στην τηλεόραση

«Το 24ωρο του πρωθυπουργού την εποχή του κορωνοϊού» περιγράφει η εφημερίδα «Τα Νέα» με δισέλιδο ρεπορτάζ της, τις συσκέψεις, τους καθημερινούς συνεργάτες, αλλά και λιγότερο πολιτικές πτυχές, τι διαβάζει και τι βλέπει στην τηλεόραση την περίοδο αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε χάσει την αίσθηση του χρόνου, δεν υπάρχουν Σάββατα, δεν υπάρχουν Κυριακές. Υπάρχει μόνο μια καθημερινή ρουτίνα, η οποία αναπόφευκτα περιστρέφεται γύρω από την προσήλωση στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού», λέει ο πρωθυπουργός και καταγράφεται στο κείμενο που υπογράφει ο Δ. Δουλγερίδης.

Από τα αναγνώσματα της περιόδου ξεχωρίζει το “Epidemics and society” του καθηγητή Ιστορίας της Ιατρικής Φρανκ Σνόουντεν, στο οποίο περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο οι επιδημίες επηρεάζουν όχι μόνο την επιστήμη, αλλά και τη θρησκεία, την τέχνη και τον πόλεμο. Επίσης στα… προσεχώς για διάβασμα είναι το “Blueprint: the evolutionary origins of a good society” του N. Christakis, με τον οποίο έχει συζητήσει ο πρωθυπουργός (μέσω Skype ασφαλώς). Από τηλεοπτικές σειρές, ξεχωρίζει το “Homeland”. 

Ανάμεσα στα λιγοστά… κέρδη τούτης της εποχής, είναι και αυτό: «Σε προσωπικό επίπεδο, το μόνο καλό αυτής της κατάστασης είναι ότι καθόμαστε κάθε βράδυ μαζί όλη η οικογένεια. Εγώ, η Μαρέβα και τα τρία παιδιά μας. Είχαμε καιρό να περάσουμε μαζί τόσο χρόνο», σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα