Οργή Λακόπουλου για την κυβερνητική αδιαφορία στις δομές φιλοξενίας

 Οργή Λακόπουλου για την κυβερνητική αδιαφορία στις δομές φιλοξενίας

Σκληρές διαπιστώσεις από τον Γιώργο Λακόπουλο, αναφορικά με τις ανθρώπινες ψυχές που είναι στοιβαγμένες στις δομές προσφύγων/μεταναστών.

Στο άρθρο του (www.anoixtoparathyro.gr –εφημερίδα “Kontra”), υπό τον τίτλο, «Κυριάκος Μητσοτάκης: Κωσταλέξι», σημειώνει ότι «δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει στους πανάθλιους -έτσι κι αλλιώς- καταυλισμούς τους. Παραδείγματος χάριν δεν μας ενημέρωσαν ποτέ, ούτε ο υπομονετικός Σωτήρης Τσιόδρας ούτε ο θηριώδης Χαρδαλιάς, αν έχουν εικόνα για τη Μόρια και αν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της μαζικής εμφάνισης κρουσμάτων και θανάτων»…

«Όλοι», προειδοποιεί, «όμως αντιλαμβάνονται ότι εκεί δεν θα υπάρχει τίποτε να τον σταματήσει (σ.σ. τον κοροναϊό): ούτε γιατροί, ούτε ΜΕΘ, ούτε αναπνευστήρες, ούτε γάντια και υλικά απολύμανσης. Να μην συνεχίσουμε τη μακάβρια υπόνοια τι θα συμβεί.

Αν συμβεί θα το έχει στο λαιμό του εξ ολοκλήρου ο Πρωθυπουργός. Θα είναι ένα έγκλημα μαζικής εξόντωσης ανθρώπων από αδιαφορία. Ελπίζουμε όχι», προσθέτει, «και με την ενδόμυχη ικανοποίηση ορισμένων από αυτούς που τον ακολουθούν: από τους τραμπούκους διώκτες των μεταναστών μέχρι προκαθήμενους στο οβάλ τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου με τη θεωρία: ‘Να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη για να μην έρχονται’…».

Και το σχόλιο του Γ. Λακόπουλου καταλήγει: «Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μην καταγραφεί σ’ αυτή τη μαύρη βίβλο (…), αν θέλει να μην φορτωθεί το ανοσιούργημα της εγκατάλειψης στο θάνατο ανθρώπων που έχουν άμεση ανάγκη από προστασία, καλό θα είναι να κινητοποιηθεί. Μιλώντας στο CNN  έδειξε να μην έχει επίγνωση του προβλήματος (…) είναι ώρα να αφήσει τα διαγγέλματα για ‘κοκούνινγκ’ και να δώσει εντολές στους υπουργούς του να φροντίσουν συστηματικά όσους στοιβάζονται στους προσφυγικούς καταυλισμούς, ανυπεράσπιστοι και στην επιδημία».

Σχετικά Άρθρα