Παράθυρο για ευρωομόλογο ανοίγει ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα

 Παράθυρο για ευρωομόλογο ανοίγει ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα

Η απόρριψη του ευρωομολόγου από τη Γερμανία δεν είναι κατηγορηματική: την είδηση αυτή δίνει ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα, δρ Έρνστ Ράιχελ.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» και την Ξένια Κουναλάκη, ο Γερμανός πρεσβευτής επιχειρηματολογεί ότι «το αίτημα (σ.σ. για ευρωομόλογο) διατυπώθηκε πολύ βραχυπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να είναι επί της ουσίας αναμενόμενες οι έως τώρα αντιδράσεις των συμμετεχόντων μελών».

Παρόλα αυτά, «η απόρριψη δεν ήταν σε καμία περίπτωση κατηγορηματική, αλλά συζητήθηκαν μάλιστα και ζητήματα όπως π.χ. το διάστημα ισχύος ενός τέτοιου έκτακτου μέτρου». Και, παρότι «μέχρι στιγμής δεν υπήρξε συμφωνία», εν τούτοις είναι η πρώτη φορά που Γερμανός αξιωματούχος ανοίγει ένα τέτοιο παράθυρο.

Ενδιαφέρον έχει και η (αυτό)κριτική του στο ζήτημα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για το υγειονομικό σκέλος: «Η αιφνίδια απαγόρευση εξαγωγής υγειονομικού υλικού από μερικά κράτη-μέλη, μεταξύ αυτών και η Γερμανία, ήταν μια τέτοια βιαστική απόφαση, η οποία ευτυχώς αντικαταστάθηκε από ενιαία ευρωπαϊκά μέτρα», σημειώνει ο δρ. Ε. Ράιχελ.

Τέλος, επιβεβαιώνει με τον τρόπο την τουρκική ανάμιξη στον Έβρο: «Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις», αναφέρει.

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα