Kοροναϊός: 50 νεκροί στην Ελλάδα, 81 νέα κρούσματα, 1415 συνολικά

 Kοροναϊός: 50 νεκροί στην Ελλάδα, 81 νέα κρούσματα, 1415 συνολικά

Στους 50 έχει ανέβει ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας, όπως ενημέρωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ τα νέα κρούσματα είναι 81 και 1415 στο σύνολό τους.

Σε 81 αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα του κορoναϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 1.415.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ένας ακόμη θάνατος ασθενούς, με το συνολικό αριθμό να φθάνει τους 50. Ενενήντα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, 6 έλαβαν εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι δεν κρύβονται οι θάνατοι στη χώρα μας γιατί αυτοί καταγράφονται αυτομάτως μέσα από το σύστημα που υπάρχει. Ακόμη, τόνισε ότι επισκέφθηκε πολλούς ασθενείς, στους οποίους ευχήθηκε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.

Ευχαριστώ τον Ιωσήφ, την Κωνσταντίνα, τον κυρ Νίκο

O κ. Τσιόδρας μίλησε ονομαστικά για τους ασθενείς που επισκέφθηκε. Ειδικότερα ο κ.Τσιόδρας είπε χαρακτηριστικά: Για τις επισκέψεις του στο Αττικόν και στην Αγία Βαρβάρα: “Ευχαριστίες ονομαστικά σε κάποιους από τους ασθενείς που επισκέφθηκα σήμερα: Τον Ιωσήφ, την Κωσταντίνα, τον Δημήτρη, την Ελένη, τον Παναγιώτη, τη Μαρια, τον Αναστάση, την Κατερινα, τον κυρ-Νικο, τη Γεωργια, τη Βιολέτα και την Ελένη που είναι έγκυος. Γρήγορα περαστικά προς όλους. Τεράστιο ευχαριστώ ονομαστικά και στους υγειονομικούς”.

Σε καραντίνα χωριό στην Έδεσσα – Απάντηση Χαρδαλιά για το… ύφος: Δεν θα κάνω βήμα πίσω

Σε καραντίνα τέθηκε η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Η καραντίνα θα διαρκέσει για 14 ημέρες.
Επίσης, απάντησε σε όσους τον κατηγορούν για το ύφος με το οποίο κάνει τις ανακοινώσεις: «Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης είμαστε η “δημοκρατία της πειθούς”. Κάποιοι λίγοι συνεχίζουν να αδιαφορούν. Η αυστηρότητά μας είναι για αυτούς. Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν και η προσπάθειά μας θέλουμε να έχει αποτέλεσμα. Μετράμε μέρες και εβδομάδες για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Όμως προειδοποιούμε αυτούς που δεν μας ακούν. Δεν είναι θέμα μαγκιάς για κανέναν. Δεν κάνω βήμα πίσω».

Για το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος είπε ότι ξεκίνησε από το Τσεσμέ για την Ισπανία. Στις 23 Μαρτίου η Τουρκία αρνήθηκε την επιστροφή του και έδεσε στα ανοικτά του Πειραιά. Στις 29 Μαρτίου ενημερωθήκαμε για έναν Ελβετό υπήκοο ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό. 20 άτομα συνολικά βρέθηκαν θετικά και μπήκαν σε απομόνωση.

Σχετικά Άρθρα