Ν. Κεραμέως: Πανελλαδικές Ιούνιο ή Ιούλιο – Τι απαντά στα σχόλια για… τεμπέληδες καθηγητές

 Ν. Κεραμέως: Πανελλαδικές Ιούνιο ή Ιούλιο – Τι απαντά στα σχόλια για… τεμπέληδες καθηγητές

«Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια ούτως ώστε οι πανελλαδικές εξετάσεις να διενεργηθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες τους, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο»: αυτό γνωστοποιεί, μέσω της “Realnews”, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει, μιλώντας στον Γ. Σιαδήμα, πως το σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση, με τη διευκρίνιση ότι η όποια απόφαση για μείωση της ύλης θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια της απαγόρευσης λειτουργίας των σχολείων με φυσική παρουσία.

Αναφορικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η αρμόδια υπουργός ανακοινώνει ότι πάνω από 600.000 μαθητές έχουν εγγραφεί, αλλά και «οι εκπαιδευτικοί μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί άριστα και με μεγάλο ενθουσιασμό, ενώ οι χιλιάδες ψηφιακές τάξεις που έχουν ήδη δημιουργηθεί, λειτουργούν εξαιρετικά. Η συντριπτική πλειονότητα των κλήσεων που ελάμβανε το κέντρο υποστήριξης που έχουμε οργανώσει στο Υπουργείο, ήταν από εκπαιδευτικούς που ανυπομονούσαν να δημιουργήσουν την ψηφιακή τους τάξη (…) Στα επιμορφωτικά σεμινάρια, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ξεπερνούσε συχνά το 110%…», σημειώνει στην απάντησή της για την παρουσία των εκπαιδευτικών η Ν. Κεραμέως.

Απάντηση που εν πολλοίς αντικρούει πρόσφατα σχόλια για εκπαιδευτικούς σε διακοπές…

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα