Επίσκεψη Κικίλια στο ΑΧΕΠΑ – Ανοίγουν 17 νέες κλίνες ΜΕΘ

 Επίσκεψη Κικίλια στο ΑΧΕΠΑ – Ανοίγουν 17 νέες κλίνες ΜΕΘ

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι Κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό, επισκέφτηκε το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας όπου επιτήρησε τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για ασθενείς με Covid-19.

Ο κ Κικίλιας ο οποίος έφτασε οδικώς στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Παναγιώτη Παντελιάδη με τον οποίο συνομίλησε παρουσία των διοικητών της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη, της υπεύθυνης του ΕΚΕΠΥ στη Βόρεια Ελλάδα Τζίνας Λεπτοκαρίδου, του λοιμωξιολόγου υπεύθυνου του Κέντρου Αναφοράς για τον κοροναϊό στο ΑΧΕΠΑ Συμεών Μεταλλίδη και άλλων ιατρών και υπευθύνων Μονάδων του νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται 20 ασθενείς σε ειδικές Μονάδες και τέσσερις σε ΜΕΘ. Επίσης 17 νέες κλίνες ΜΕΘ από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν στο ΑΧΕΠΑ και να δεχτούν ασθενείς με Covid 19 εφόσον υπάρξουν κρούσματα που θα χρειαστούν εντατική θεραπεία.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Κικίλιας δήλωσε : «Ήρθα στη Θεσσαλονίκη για να δω από κοντά τα νοσοκομεία μας και αυτή τη συγκλονιστική προσπάθεια που κάνουν γιατροί, νοσηλευτές, ιατρικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό. Είμαι πολύ περήφανος όλους τους. Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση μιας πανδημίας ,που προφανώς δεν φανταζόταν κανείς ότι θα τύχει στη γενιά μας. Ζητάω απ΄όλους προσοχή φροντίδα για τις ευάλωτες ομάδες, να τηρούμε τα μέτρα και να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους που η δουλειά που κάνουν είναι συγκλονιστική, είναι ηρωική να μπορέσουν να την φέρουν εις πέρας μέχρι τέλους».

Σχετικά Άρθρα