Κάποιος να εμπνεύσει και να εμπνευστεί…

 Κάποιος να εμπνεύσει και να εμπνευστεί…

Ο Παναθηναϊκός είναι σε αναζήτηση προπονητή μετά και τη λύση συνεργασίας με τον Ρικ Πιτίνο και οι φίλοι του τριφυλλιού περιμένουν με αγωνία να δουν ποιος θα είναι αυτός που θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Toυ ΝΙΚΟΥ ΒΟΠΗ

Εν μέσω κορωνοϊού είναι δύσκολο να τρέξουν εξελίξεις καθώς όλα είναι στον αέρα σχετικά με το αν θα τερματιστούν πρόωρα οι σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εντός των συνόρων τα πράγματα είναι πιο απλά καθώς αποφασίστηκε να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα, όμως η Ευρωλίγκα δεν έχει πάρει ακόμα κάποια οριστική απόφαση ενώ μάλιστα πριν από λίγες ημέρες με ανακοίνωσή της τόνισε πως η σεζόν θα συνεχιστεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, κυρίως απ’ την πλευρά των παικτών.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού, εφόσον συνεχιστεί η σεζόν στην Ευρωλίγκα, είναι αποφασισμένη να δώσει μία ευκαιρία στον Γιώργο Βόβορα, ο οποίος διετέλεσε πρώτος προπονητής στο διάστημα μετά τη λύση συνεργασίας με τον Αργύρη Πεδουλάκη και πριν την έλευση του Ρικ Πιτίνο. Μάλιστα, σε εκείνο το διάστημα ο Έλληνας προπονητής τα πήγε εξαιρετικά πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες ως πρώτος προπονητής των πρασίνων, κερδίζοντας τον κόσμο της ομάδας και συνάμα αρκετές “ψήφους” για το μέλλον του στον πράσινο πάγκο.

Το μέλλον είναι θολό όσον αφορά το ποιος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού από τη νέα σεζόν. Φυσικά, ονόματα που ηχούν μελωδικά στα αυτιά των φιλάθλων υπάρχουν όμως θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στον ευρωπαϊκό μπασκετικό χάρτη για να γίνει ένα από αυτά ο νέος προπονητής της ομάδας.

Αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός είναι ένας προπονητής που θα εμπνέει και θα εμπνέεται. Ένας τεχνικός που θα γνωρίζει το βάρος της φανέλας και το τι σημαίνει να απουσιάζει ο Παναθηναϊκός από την ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ τόσα χρόνια. Ένας κόουτς που θα έχει όρεξη να δουλέψει, να μείνει για αρκετά χρόνια, να κάνει απερίσπαστος τη δουλειά του και να έχει την εμπιστοσύνη της διοίκησης και του κόσμου. Φυσικά, στον αθλητισμό, όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος, όμως υπάρχουν ονόματα που εμπνέουν σεβασμό, εκτίμηση και κύρος και κάθε υγιής φίλαθλος του συλλόγου θα ήθελε ένα από αυτά να ηγηθεί του πάγκου απόν τη νέα σεζόν.

Η περίπτωση Γιασικεβίτσιους

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι ένας μοντέρνος προπονητής. Νέος σε ηλικία, φρέσκος σε ιδέες, γνωρίζει πολύ καλά το μέγεθος του Παναθηναϊκού, ξέρει την Ελλάδα, τους Έλληνες φιλάθλους και έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του ως προπονητής της Ζάλγκιρις κατορθώνοντας σπουδαία πράγματα. Στο Κάουνας λατρεύεται ως θεός. Η διοίκηση του έχει παραδώσει τα κλειδιά, ξέρει ότι το μπάτζετ είναι χαμηλό αλλά έχει την απόλυτη ελευθερία για να κάνει τις δικές του επιλογές και αυτές, έχει φανεί, ότι πιάνουν στο 100%.

Μία ιδανική περίπτωση για τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Σάρας είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα προπονητικά ωστόσο είναι μία σημαντική απόφαση να αφήσει το Κάουνας και να αναλάβει μία ομάδα όπως το τριφύλλι. Η πίεση είναι διαφορετική, το γνωρίζει και ο ίδιος, όμως αποτελεί το κατάλληλο μέρος για εκείνον να μπορέσει να εξελιχθεί και να εδραιωθεί προπονητικά στο κορυφαίο επίπεδο εάν μπορέσει να “χτίσει” στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ζοτς!

Το όνομα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πάντα θα ηχεί μελωδικά στα αυτιά των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Με τον Σέρβο στον πάγκο της η ομάδα εδραιώθηκε στην ελίτ της Ευρώπης και έγινε ένα μπασκετικό μεγαθήριο. Δημοσιεύματα από την Τουρκία αναφέρουν πως ο Ομπράντοβιτς δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε και τη νέα σεζόν και δεν άργησαν και στη χώρα μας να πάρουν φωτιά τα αθλητικά σάιτ για επιστροφή του στον πράσινο πάγκο. Φυσικά, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα, πολλές αλλαγές οπότε εάν υπάρχει σίριαλ θα έχει πολλά επεισόδια.

Ωστόσο, ο ίδιος γνωρίζει πως λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας είναι ανέφικτο να δημιουργήσει την υπερομάδα που είχε φτιάξει στην πρώτη του θητεία και δεν θέλει με τίποτα να χαλάσει την εικόνα που πάλεψε τόσο σκληρά για να φτιάξει 13 ολόκληρα χρόνια.

Ο Ιτούδης και οι άλλοι…

Φυσικά, ένα από τα ονόματα που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό, είναι και αυτό του Δημήτρη Ιτούδη. Ένας προπονητής κορυφαίου επιπέδου που γνωρίζει πολύ καλά τα λημέρια μας και θα μπορούσε δυνητικά να αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Ωστόσο είναι ένας προπονητής που έχει μάθει να δουλεύει με τεράστια για την εποχή μπάτζετ οπότε κανείς δεν ξέρει το κατά πόσο θα μπορέσει να “συμβιβαστεί” με τα ελληνικά δεδομένα. Εκτός αυτού, το όνομα του Δημήτρη Πρίφτη βρίσκεται στο τραπέζι αλλά όχι τόσο στο προσκήνιο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα “μαγαζί” που θα μπορούσε οποιοσδήποτε κορυφαίος προπονητής να δουλέψει αρκεί να ξέρει ότι θα μπορεί να κάνει απερίσπαστος τη δουλειά του και πως κανείς δεν θα παρεμβαίνει σε αυτή.

Σχετικά Άρθρα