Κοροναϊός: 20 οι νεκροί, 48 νέα κρούσματα, 743 συνολικά – Για “υγειονομική βόμβα” μίλησε ο Χαρδαλιάς

 Κοροναϊός: 20 οι νεκροί, 48 νέα κρούσματα, 743 συνολικά – Για “υγειονομική βόμβα” μίλησε ο Χαρδαλιάς

Είκοσι είναι πλέον τα θύματα από τον κοροναϊό στηχώρα μας. Επιπλέον, ανακοινώθηκαν 48 νέα κρούσματα.

Συγκεκριμένα τόνισε πως υπάρχουν 48 νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, με 743 συνολικά, ωστόσο σημείωσε πως η λίστα του θανάτου μεγαλώνει, καθώς οι νεκροί στην χώρα μας είναι πια 20, με μέση ηλικία τα 75 έτη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 134 συμπολίτες μας νοσηλεύονται, το 60% των οποίων είναι άνδρες, ενώ 45 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 68 έτη και κατά πλειοψηφία άντρες. Όλοι έχουν και υποκείμενο νόσημα, ενώ 32 έχουν πάρει εξιτήριο.

“Υπάρχουν όμως και κάποια αισιόδοξα νέα”, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας. “Δυο ημέρες στη σειρά υπάρχει μειωμένος αριθμός καταγραφής της νόσου και θανάτων στην γείτονα Ιταλία. Στη χώρα που ξεκίνησε η επιδημία, στην επαρχία Χουμπέι, ο περιορισμός σταματά την Τετάρτη. Όπως καταλαβαίνετε, η διάρκεια των μέτρων ήταν ένας σημαντικός παράγοντας”.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και ο παράγοντας… όσφρηση

“Πρέπει όμως να υπάρχει επαγρύπνηση”, τόνισε ακολούθως ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και συνέχισε: “Εστίες αναζωπύρωσης μπορεί να υπάρχουν παντού μετά την άρση των μέτρων όταν δεν έχει νοσήσει μεγάλος αριθμός του πληθυσμού.

Μόνο μελέτες αντισωμάτων θα δείξουν τους επόμενους μήνες ποιος έχει περάσει τον ιό και ποιος όχι. Σε αντίθεση με κάποιες περιοχές της Κίνας, όπου με μαθηματικές μας εκτιμήσεις πέρασε τον ιό μεγάλο μέρος του πληθυσμού, στις περισσότερες χώρες του κόσμου αυτό δεν ισχύει.

Χαρδαλιάς: 21 από τους 263 επιβάτες από την Ισπανία ήταν θετικοί

Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί πιστά, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου 1,3 εκατ. Sms διεκπεραιώθηκαν, ένα υψηλό ποσοστό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Διαμήνυσε όσο πιο αυστηρά εςφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Στην κριτική κατά της κυβέρνησης για το γεγονός πως τέθηκαν σε καραντίνα όσοι επαναπατρίστηκαν από την Ισπανία απάντησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως «αποτρέψαμε υγειονομική βόμβα που ήταν έτοιμη να εκραγεί».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως βρέθηκαν 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στις πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων από τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη.

Kάντε κλικ  ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα