La Repubblica: Ενδεχομένως δεκαπλάσια τα κρούσματα από αυτά που έχουν αναφερθεί

 La Repubblica: Ενδεχομένως δεκαπλάσια τα κρούσματα από αυτά που έχουν αναφερθεί

Η Ιταλία ενδέχεται να έχει δεκαπλάσιο αριθμό κρουσμάτων κοροναϊού από όσα έχουν ανακοινωθεί επισήμως, δήλωσε σε συνέντευξή του ο επίτροπος έκτακτης ανάγκης Angelo Borrelli στην εφημερίδα La Repubblica.

“Είναι αξιόπιστη η εκτίμηση ότι αντιστοιχούν 10 θετικά κρούσματα για κάθε ένα επιβεβαιωμένο” δήλωσε ο Borrelli στην εφημερίδα, σύμφωνα με το Bloomberg. Αν ισχύει αυτό το σενάριο, τότε σύμφωνα με την εφημερίδα ο συνολικός απολογισμός των κρουσμάτων στη χώρα θα ανέρχεται σε πάνω από 600.000.

Η Ιταλία ανέφερε 601 νέους θανάτους από τον κοροναϊό τη Δευτέρα, σημειώνοντας μείωση για δεύτερη συνεχή ημέρα, καθώς η χώρα εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα της καραντίνας που αποσκοπεί στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Συνολικά στη χώρα έχουν σημειωθεί ως τώρα 6.077 θάνατοι από τον COVID-19.

Ο συνολικός απολογισμός των κρουσμάτων στην Ιταλία ανέρχεται σε 63.927, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ενώ η Λομβαρδία, στην οποία έχει καταγραφεί περίπου το 50% των κρουσμάτων της χώρας, κατέγραψε μείωση στον αριθμό των νοσηλευομένων ασθενών σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε τη Δευτέρα ο Giulio Gallera, υψηλόβαθμο στέλεχος του τομέα Υγείας.

Σύμφωνα με τον Borrelli, τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η ιταλική κυβέρνηση πριν από δύο εβδομάδες αρχίζουν να έχουν αποτέλεσμα. “Τις επόμενες ώρες θα δούμε αν η καμπύλη εξάπλωσης αρχίσει πραγματικά να ισορροπείται”, είπε.

Σχετικά Άρθρα