Σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις 6 Απριλίου για τη μη μετάδοση του κοροναϊού

 Σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις 6 Απριλίου για τη μη μετάδοση του κοροναϊού

Δύο τύποι εγγράφων ισχύουν από σήμερα για όσους επιβάλλεται να βγουν από το σπίτι τους, μετά την απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων. Το μέτρο θα ισχύει μέχρι τις 6 Απριλίου και σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά υπάρχουν μόνο οκτώ λόγοι για να βγει κάποιος από το σπίτι του.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργούν κανονικά αλλά με περιορισμένη συχνότητα, ενώ για τα ιδιωτικά οχήματα, τόνισε ότι μέσα σε αυτά θα πρέπει να υπάρχει ο οδηγός και μόνο ακόμα ένας επιβάτης.

«Η εύκολη μετάδοση και διασπορά του κορονοϊού θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και σε μεγάλη πίεση το σύστημα υγείας που καλείται να παρέχει ταυτόχρονη νοσηλεία σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό νοσούντων.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία άλλων χωρών που δεν έλαβαν εγκαίρως δραστικά μέτρα μιλάει από μόνη της. Η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών με ρητές εξαιρέσεις σε αυστηρά περιορισμένες δραστηριότητες σπάει την αλυσίδα της διασποράς και μας κρατάει υγιείς στα σπίτια μας ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία άλλων χωρών, είναι αναγκαίο να γίνει τώρα», τόνισε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

18 ερωταπαντήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Σχετικά Άρθρα