Ισπανία, η νέα Ιταλία…

 Ισπανία, η νέα Ιταλία…

Ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία έχει ανέλθει σε 1.720 – με 394 ζωές που αξιώθηκαν την προηγούμενη ημέρα – καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας προειδοποίησε ότι το “χειρότερο δεν έχει έρθει ακόμα” και ανακοίνωσε σχέδια για επέκταση της σχεδόν κλειστής απομόνωσης της χώρας μέχρι τις 12 Απριλίου .

Σε όλη την Ισπανία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων είναι 28.572, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Στο διάστημα των μερικών εβδομάδων, η Ισπανία έχει αναδειχθεί ως μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στην παγκόσμια πανδημία. Μετά την πρώτη ολόκληρη εβδομάδα σχεδόν κλειστής απομόνωσης , ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Pedro Sánchez, δήλωσε στους περιφερειακούς ηγέτες ότι θα επιδιώξει να πάρει κοινοβουλευτική έγκριση για παράταση των μέτρων έκτακτης ανάγκης για άλλες 15 ημέρες.

Η επέκταση έρχεται μετά την προειδοποίηση του Sánchez ότι οι δύσκολες ημέρες της κρίσης βρίσκονται ακόμα μπροστά.

Αποτέλεσμα εικόνας για Spain coronacirus

“Δυστυχώς, το χειρότερο είναι να έρθει”, δήλωσε ο Pedro Sánchez το Σάββατο. “Δεν έχουμε ακόμα να αισθανόμαστε την επίδραση του πιο σκληρού, καταστρεπτικού κύματος, το οποίο θα δοκιμάσει τα όρια της ηθικής και υλικής μας ικανότητας, καθώς και το πνεύμα μας ως κοινωνία”.

Μια κακοφωνία του ήχου προηγήθηκε του μυνήματός του προς το έθνος, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις για το πώς η κυβέρνησή του αντιμετώπισε την κρίση.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στις πρώτες γραμμές περιέγραψαν ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που έπεσε στο χείλος, ενώ οι ασθενείς εντατικής θεραπείας ξεπέρασαν την ικανότητα σε ορισμένα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τις σακούλες σκουπιδιών ως νοσοκομειακές εσθήτες εν μέσω έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού. «Είμαστε σε πόλεμο», είπε ένας γιατρός στο νοσοκομείο της Λα Πας στη Μαδρίτη στον Guardian.

Αποτέλεσμα εικόνας για Spain coronacirus

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι είχε διανείμει περισσότερες από 2 εκατομμύρια μάσκες και εργάζονταν σε ένα σχέδιο για την παραγωγή εγχώριων προστατευτικών εργαλείων. Καθώς αυξάνεται η έκκληση για εκτεταμένες δοκιμές, ο Sánchez δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε αποκτήσει πάνω από 640.000 δοκιμές και είχε ήδη αρχίσει να τις παραδίδει.

Την Κυριακή, οι παραϊατρικοί ασθενείς στη Μαδρίτη άρχισαν να μεταφέρουν τους ασθενείς σε ένα νοσοκομείο που ιδρύθηκε στην κεντρική εκθεσιακή αίθουσα της Μαδρίτης, σε προσπάθεια να ανακουφίσει την πίεση στα πιο συγκλονισμένα νοσοκομεία της πόλης. Το αυτοσχέδιο νοσοκομείο, το οποίο τοποθετήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τον στρατό, μπορεί να επεκταθεί για να φιλοξενήσει 5.500 ασθενείς.

Πηγή: Guardian

Σχετικά Άρθρα