Απαγόρευση κυκλοφορίας- Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια

 Απαγόρευση κυκλοφορίας- Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια

Ο πρωθυπουργός αναμένεται το απόγευμα να ανακοινώσει απαγόρευση της κυκλοφορίας. Τα νέα μέτρα θα περιλαμβάνουν επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας αλλά και την υποβολή απο πολίτες SMS (μηνυμάτων από το κινητό) προς συγκεκριμένο αριθμό όπου θα δηλώνουν – μέσω μίας ειδικής φόρμας – για το που θα κατευθύνονται.

Πρόκειται για ενα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ , φαρμακείο κλπ) που είχε επεξεργαστεί το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Ήδη από χθες, το βράδυ, με μια διαρροή η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει γενικό lockdown. Το σχέδιο περιλάμβανε την πλήρη παύση κάθε οικονομικής δραστηριότητας, με μόνες επιχειρήσεις ανοιχτές εκείνες που σχετίζονται με την παροχή υγειονομικού υλικού και με την αλυσίδα τροφοδοσίας – δηλαδή, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία κ.λ.π. -, και τη διακοπή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συνδέσεων καθώς των κάθε μορφής εσωτερικών μετακινήσεων στη χώρα.

Στην πρωινή τηλεδιάσκεψη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εισηγήθηκε να κλείσουν αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικοί σταθμοί σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά και εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι προσπάθειες να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, αν κριθεί ότι η μέχρι τώρα εφαρμογή τους δεν είναι όσο αποδοτική αναμενόταν από πλευράς των πολιτών.
Ήδη, με την απόφαση της κυβέρνησης μπήκε «φρένο» στις μετακινήσεις πολιτών στα νησιά στον απόηχο των εικόνων από τα γεμάτα με κόσμο πλοία. Στο πλαίσιο λοιπόν των μέτρων για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού, αποφασίστηκε ότι θα επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας μόνο των μόνιμων κατοίκων τους.