Εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός του Happy Family στην Λέσβο

 Εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός του Happy Family στην Λέσβο

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στη Μυτιλήνη για τον εμπρησμό στη δομή μεταναστών που λειτουργούσε η οργάνωση «One happy family».

Οι κάμερες γειτονικών επιχειρήσεων βοήθησαν στη σύλληψη των τριών δραστών. Πρόκειται για τρεις άνδρες παλαιστινιακής καταγωγής, ο ένας κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου. Οι δυο απ’ αυτούς πήγαν στη Μυτιλήνη με σκοπό τον εμπρησμό.

Ο ένας από τους τρεις, 59 ετών, είναι κάτοικος Μυτιλήνης με ελληνικό διαβατήριο και οι άλλοι δυο επίσης παλαιστινιακής καταγωγής, οι οποίοι είναι κάτοικοι Αθηνών και μετέβησαν στη Μυτιλήνη εκείνες τις ημέρες λίγο πριν από τον εμπρησμό, που έγινε στις 7 Μαρτίου

Από τις κάμερες ασφαλείας των γειτονικών επιχειρήσεων φάνηκε ότι ο αλλοδαπός με το ελληνικό διαβατήριο και τους επιβαίνοντες σε αυτό συνεργούς του ανέβηκε στο λόφο όπου βρισκόταν η δομή με το αυτοκίνητο του πρώτου. Αφού έβαλαν φωτιά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και απομακρύνθηκαν. Στην υπόθεση ερευνάται η εμπλοκή και ενός τέταρτου ατόμου ο οποίος όμως δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, η υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, υπόθεση εμπρησμού δομής εξυπηρέτησης αλλοδαπών, που έλαβε χώρα την 7η Μαρτίου στη Λέσβο.

Ταυτοποιήθηκαν, για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση (3) άτομα – δύο αλλοδαποί και ημεδαπός αλλοδαπής καταγωγής και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων και αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού προέκυψε ότι τα ταυτοποιηθέντα άτομα δρώντας από κοινού, προξένησαν πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις της προαναφερόμενης δομής, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή ενός ακόμη ατόμου στην υπόθεση

Σχετικά Άρθρα