Αντιδράσεις για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο

 Αντιδράσεις για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο

Ρυθμό χιονοστιβάδας αποκτούν οι διαμαρτυρίες που καταφθάνουν στις κατά τόπους Ολυμπιακές Επιτροπές , από ενώσεις αθλητών και ομοσπονδίες με αίτημα την αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκυο.

Η τελετή έναρξης είναι ορισμένη για την 24η Ιουλίου, δηλαδή σε 124 ημέρες από σήμερα και με την ολυμπιακή φλόγα να έχει διανύσει ήδη την διαδρομή από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι την Ιαπωνία και με την λαμπαδηδοδρομία να εξελίσσεται.

Τελευταίο επεισόδιο είναι η επιστολή της Αμερικανικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής επιτροπής που ζητά την αναβολή των αγώνων, ενώ ήδη έχει διατυπώσει τις ενστάσεις της και η ομοσπονδία κολύμβησης όπως και αθλητές από όλον τον κόσμο.

Τέλος, η Athletes Association έχει οργανώσει και εξελίσσεται διαδικτυακή ψηφοφορία μεταξύ των μελών της με το ερώτημα: εάν κρίνουν σωστό να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες τον Ιούλιο του 2020, όπως έχουν προγραμματιστεί.

Μέχρι αυτήν την ώρα, η ΔΟΕ επιμένει στον αρχικό προγραμματισμό της για έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στις 24 Ιουλίου ενώ στο ίδιο ερώτημα ο αντιπρόεδρος της οργανωτική επιτροπής “Τόκιο 2020”, κ. Τοσιάκι Έντο εαπάντησε: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είναι αυτή που θα λάβει την τελική απόφαση. Από τη δική μας πλευρά, θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειές μας να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Ιούλιο».

Σχετικά Άρθρα