Ποιος δημοσιογράφος έγινε “πλασιέ” τεστ για τον κοροναϊό από ιδιωτικό ιατρικό κέντρο; (vid)

 Ποιος δημοσιογράφος έγινε “πλασιέ” τεστ για τον κοροναϊό από ιδιωτικό ιατρικό κέντρο; (vid)

Την ώρα που η κοινωνία κινείται μεταξύ πανικού και ανευθυνότητας για την πανδημική κρίση του κοροναϊού, οι “ευκαιρίες” δεν λείπουν για τους έξυπνους που μπορούν να τις αναγνωρίσουν.

Δεν είναι μόνο οι επιτήδειοι της αισχροκέρδειας που πωλούν τις μάσκες και τα αντισηπτικά με αύξηση έως και 300%, είναι και το “χρηματιστήριο” των τεστ για τον κοροναϊό που αποτέλεσε θέμα συζήτησης και καταγγελιών τις προηγούμενες ημέρες, καθώς κάποια ιδιωτικά κέντρα τα…προσφέρουν έναντι έως και 300 ευρώ.

Όλα αυτά, φυσικά, όταν οι …μαχητές της λευκής και πράσινης μπλούζας, όπως αποκάλεσε ο πρωθυπουργός τους γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ που δίνουν την μάχη δίπλα στον πάσχοντα ή τον νοσούντα (και νοσούν και οι ίδιοι τελικά), θα ανταμειφθούν μόνο με ένα έκτακτο επίδομα και το “ευχαριστώ” της κοινωνίας.

Τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, ωστόσο, παρότι απουσιάζουν από την μάχη της πρώτης γραμμής, πωλούν (!!!) τα τεστ για τον κοροναϊό και, μάλιστα, βρίσκουν και τους κατάλληλους “τελάληδες” στην δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ.

Οι ακροατές της δημοφιλούς εκπομπής του Άρη Πορτοσάλτε στον ρ/σ Σκάϊ, για παράδειγμα, πληροφορούνται πως ΜΟΝΟ με 120 ευρώ μπορούν να κάνουν το τεστ για τον Covid 19, αρκεί να πάνε με το αυτοκίνητό τους στο γκαράζ γνωστού ιατρικού κέντρου!

Εκεί τους περιμένει κάποιος με στολή, όπως γλαφυρά περιγράφει ο δημοσιογράφος, για να πάρει το…βιολογικό υλικό- εννοεί το επίχρισμα φάρυγγα που απαιτείται για να γίνει η διάγνωση εάν κάποιος είναι θετικός ή όχι στον κοροναϊό.

“Για να μην ταλαιπωρείστε“, λέει ο δημοσιογράφος.Δίχως να εξηγεί πως είναι εντολή των επιστημόνων και της κυβέρνησης να μην γίνονται μαζικά τεστ από το ΕΣΥ. Παραβλέποντας όσα δηλώνει ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Για να μην ταλαιπωρείστε, λοιπόν, μπορείτε να πληρώσετε 120 ευρώ στο…γκαράζ. Εάν δε έχετε την οικονομική ευχέρεια, τότε το τεστ γίνεται και κατ’ οίκον από συνεργάτη του ιατρικού κέντρου που θα σας επισκεφθεί. Ε, αξίζει τον κόπο να πληρώσετε κάτι παραπάνω: 180 ευρώ!

Δεν μπορεί να ξέρει κανείς εάν ο δημοσιογράφος έλαβε μόνος του την πρωτοβουλία ή πρόκειται περί εντολής του εμπορικού τμήματος του ραδιοφωνικού Σκάϊ.

Πάντως, εν μέσω πανικού και αγωνίας του πληθυσμού και παρά τις εντολές των ειδικών και της κυβέρνησης ότι δεν απαιτούνται μαζικά τεστ (κάτι που έχει αμφισβητηθεί), ο εν λόγω δημοσιογράφος μετατράπηκε σε “πλασιέ” τεστ κοροναϊού από ιδιωτικό ιατρικό κέντρο…

Ακούστε το ηχητικό:

Σχετικά Άρθρα