Σε καραντίνα ετοιμάζεται να βάλει το Λονδίνο ο Τζόνσον

 Σε καραντίνα ετοιμάζεται να βάλει το Λονδίνο ο Τζόνσον

Σε locktdown οδεύει το Λονδίνο, με τη σχετική απόφαση από τον Βρετανό πρωθυπουργό να είναι πλέον θέμα χρόνου, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, εν μέσω φόβων ότι εξελίσσεται σε επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού.

Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία στη βρετανική πρωτεύουσα διπλασιάστηκε εχθές φτάνοντας τους 33 από τους συνολικά 104 θανάτους σε όλη τη χώρα, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 953, ήτοι πάνω από το ⅓ των κρουσμάτων στη Βρετανία (2.626).

Ήδη, από σήμερα, η εταιρεία διαχείρισης του μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας έχει κλείσει 40 σταθμούς από τους συνολικά 270 του δικτύου, ενώ αναμένονται περαιτέρω αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, καθώς η μη συμμόρφωση των κατοίκων με τις συστάσεις να αποφεύγουν τις συναθροίσεις έχει ως αποτέλεσμα ο κοροναϊός να εξαπλώνεται ταχύτατα

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο πλήρης αποκλεισμός του Λονδίνου των 9 εκατ. κατοίκων, θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από αυτό το Σαββατοκύριακο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 12ωρη προειδοποίηση πριν την επιβολή των μέτρων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει ότι η αστυνομία θα βγει στους δρόμους για να διασφαλίσει την εφαρμογή των μέτρων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα επιτρέπεται μόνο σε ένα άτομο από κάθε νοικοκυριό να βγαίνει από το σπίτι προκειμένου να προμηθευτεί τα απαραίτητα.

Τα σουπερμάρκετ θα φυλάσσονται από τις αρχές, ενώ λίγα ακόμη καταστήματα εκτός από τα φαρμακεία θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά. Επιπλέον, τα δρομολόγια των λεωφορείων της πρωτεύουσας θα μειωθούν και θα ζητηθεί από τους ανθρώπους “να μην χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για οτιδήποτε άλλο εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια”.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξάλλου, που επικρίθηκε σφόδρα για την αργή ανάληψη δράσης περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, δήλωσε στο τελευταίο μήνυμά του προς τους πολίτες ότι λαμβάνονται αυστηρά μέτρα και ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει και σε νέα προκειμένου να ελέγξει τη εξάπλωση της επιδημίας.

Τόνισε επίσης ότι είναι αναγκαίο οι πολίτες να περιορίσουν τις συναθροίσεις τους και τους προέτρεψε να μην πηγαίνουν πλέον σε παμπ, κινηματογράφους και εστιατόρια, ενώ ζήτηση όσοι μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι.

Εν τω μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται έως και 20.000 στρατιώτες προκειμένου να συμβάλλουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, ενώ περίπου 150 στρατιώτες επιβάλλονται σε ταχεία εκπαίδευση στην οδήγηση οχημάτων μεταφοράς οξυγόνου προκειμένου να συμβάλλουν στην τροφοδοσία των νοσοκομείων.

Επιπλέον, το προσωπικό που κρίνεται απαραίτητο για την λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών είναι πιθανό να τεθεί σε καραντίνα σε βρετανικές βάσεις για όσο χρειαστεί.

Πηγή: capital.gr

Σχετικά Άρθρα