Κοροναϊός: 46 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 464 στο σύνολο

 Κοροναϊός: 46 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 464 στο σύνολο

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 46  και συνολικά είναι πλέον 464.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση υπάρχει αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μιας και φτάνουν τους 16. Κάτι που σημαίνει ότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί σοβαρότερα από τον κοροναϊό.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε μεταξύ άλλων πως όλοι οι νεκροί ήταν άνδρες και είχαν υποκείμενα νοσήματα. “Θέλω να εκφράσω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους. Συμπάσχουμε και θρηνούμε μαζί σας”. 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε ότι οι πολίτες πρέπει να σεβαστούν και να τηρήσουν τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Όπως είπε “δεν γίνεται τα πλοία μας να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου και να είναι γεμάτα. Αυτό υποβαθμίζει την προσπάθεια μας”.

Κλείνουν τα ξενοδοχεία

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων, όπως ανακοίνωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. “Όσοι Έλληνες επιστρέφουν στην χώρα υποχρεωτικά σε 14 ημέρες καραντίνα. Οι πολίτες να παραμένουν στο σπίτι τους για να αποφεύγουν τις επαφές με άλλα άτομα εκτός της οικογένειάς τους” είπε.

Είπε ακόμα ότι: «Τιμούμε και ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους στα φαρμακεία και τους εργαζόμενους στην ενημέρωση. Τους επαγγελματίες οδηγούς και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα».

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι αυτό που προέχει είναι η πειθαρχία και η προσήλωση στις οδηγίες. Είναι επίσης να αναδείξουμε το μοναδικό ελληνικό φιλότιμο που μας έκανε να ξεχωρίζουμε. Μένουμε σπίτι και αποφεύγουμε κάθε συγχρωτισμό.

Σχετικά Άρθρα