Αναπνευστήρες …Ferrari και Fiat στη μάχη κατά του κοροναϊού- Τι σχεδιάζουν οι Ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες

 Αναπνευστήρες …Ferrari και Fiat στη μάχη κατά του κοροναϊού- Τι σχεδιάζουν οι Ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Οι ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες Ferrari και Fiat Chrysler βρίσκονται σε επαφές με έναν από τους μεγαλύτερους παρασκευαστές αναπνευστήρων στη χώρα, προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να επιταχυνθεί η παραγωγή των σωτήριων αυτών μηχανημάτων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα εκπρόσωποι των εταιρειών.

Η εταιρεία Siare Engineering, που εδρεύει στη βόρεια Ιταλία, επίκεντρο της επιδημίας που έχει αφανίσει σχεδόν 3.000 ανθρώπους, βρίσκεται σε εντατικές επαφές με τις Fiat Chrysler (FCA), Ferrari και την κατασκευάστρια ανταλλακτικών Marelli για να κατασκευάσουν, είτε ανταλλακτικά, είτε τμήματα των αναπνευστήρων και να βοηθήσουν στην συναρμολόγηση τους.

Όπως τόνισε ο διευθυντής της Siare Engineering Τζανλούκα Πρετσιόζα, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει σε κάποια τμήματα κοινή τεχνογνωσία με τους κατασκευαστές αναπνευστήρων, καθώς αμφότερες οι τεχνολογίες βασίζονται στα ηλεκτρονικά συστήματα και τα ελαστικά. «Μιλούμε με τη Fiat Chrysler, τη Ferrari και τη Marelli για το ενδεχόμενο να βοηθήσουν στη διαδικασία παραγωγής των ηλεκτρονικών τμημάτων», τόνισε ο Πρετσιόζα.

Εκπρόσωπος της Exor, θυγατρικής των FCA και Ferrari δήλωσε πως στη σημερινή συνάντηση με τη Siare εξετάσθηκε η επιτευξιμότητα αυτής της πιθανότητας και εντός των προσεχών ωρών θα ανακοινωθεί μία απόφαση.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως εξετάσθηκαν δύο περιπτώσεις: να βοηθήσουν τη Siare να αυξήσει τη δυνατότητα παραγωγής της στο ίδιο της το εργοστάσιο αποστέλλοντας τεχνικούς της FCA και της Ferrari, είτε να αναλάβουν μέρος της παραγωγής των αναπνευστήρων στα εργοστάσιο των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Πηγή μέσα από τη Ferrari δήλωσε πως η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή αναπνευστήρων στο διάσημο εργοστάσιό της στο Μαρανέλο, που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις της Siare, αλλά η φημισμένη αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να λάβει μία απόφαση.

Ο Πρετσιόζα δήλωσε πως ακόμη ένα από τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας τούτης με τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι η μεγάλη δυνατότητά τους να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες ανταλλακτικών και υλικών, πράγμα που η δική του σαφώς μικρότερη επιχείρηση προσπαθεί με δυσκολία να εξασφαλίσει λόγω της διατάραξης της κανονικής λειτουργίας λόγω του κορονοϊού της παγκόσμιας αλυσίδας τροφοδοσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ