Η δικαίωση της Κουμουνδούρου ήρθε… λίγη ώρα αργότερα

 Η δικαίωση της Κουμουνδούρου ήρθε… λίγη ώρα αργότερα

Δικαιωμένοι θα πρέπει να νιώθουν στην Κουμουνδούρου για τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναστείλει πάσης φύσης Λειτουργίες (εκτός από τις κηδείες). Είχε προηγηθεί η συνομιλία του Αρχιεπισκόπου με τον Αλέξη Τσίπρα, εκεί όπου ο επικεφαλής της Εκκλησίας έλεγε -σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι η πολιτεία θα έπρεπε προ πολλού να είχε ανακοινώσει την αναστολή τέλεσης θρησκευτικών τελετών.

Ορισμένα από όσα «αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο, υπερβαίνουν και τα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας», σχολίαζε εν τούτοις στη συνέχεια ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης.

Ακολούθησε η συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που δεν άκουσε τις εκκλήσεις του Σωτήρη Τσιόδρα, αποφάσισε τις περιορισμένης έκτασης Λειτουργίες προκαλώντας τη γνωστή, αμετάκλητη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη… Σε κάθε περίπτωση, «έπρεπε να περάσουν δέκα μέρες, να συνωστισθούν και να μεταλάβουν  στις εκκλησίες χιλιάδες πιστοί, να βρεθεί η χώρα στη δίνη της πανδημίας για να πράξει ο πρωθυπουργός το αυτονόητο», σχολίαζε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα