Επικοινωνία Μακρόν – Μέρκελ για τους συνοριακούς ελέγχους

 Επικοινωνία Μακρόν – Μέρκελ για τους συνοριακούς ελέγχους

Ο Covid-19 και κυρίως το μείζον θέμα των συνοριακών ελέγχων θα τεθεί επί τάπητος στην επικοινωνία που θα έχουν σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τους κορυφαίους αξιωματούχους της Ε.Ε. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ.

Η επικοινωνία Μακρόν – Μέρκελ πραγματοποιείται αφότου η Γερμανία αποφάσισε να προχωρήσει προσωρινά σε συνοριακούς ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο και τη Δανία από τη Δευτέρα, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού.

«Η ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., σύμφωνα με τους κανόνες και τις διεθνείς μας υποχρεώσεις, μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος Σένγκεν. Ωστόσο, η επανεισαγωγή των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα, όταν δεν βασίζεται στις συμβουλές ή στα δεδομένα των υγειονομικών αρχών, προκαλεί περισσότερη βλάβη παρά καλό. Δημιουργεί σημαντικό οικονομικό κόστος στην Ε.Ε. στο σύνολό της και εμποδίζει τα αγαθά να φθάνουν όπου χρειάζονται. Πρέπει να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της ζώνης Σένγκεν», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Σχετικά Άρθρα