Γιατί ναυάγησε η εξαγορά της Forthnet από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη

 Γιατί ναυάγησε η εξαγορά της Forthnet από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη

Την είδηση αλιεύσαμε στα «Νέα», σε ρεπορτάζ του Κώστα Ντελέζου, που γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Σε ναυάγιο, έπειτα από επτά μήνες διαπραγματεύσεων με τις δανείστριες τράπεζες της εταιρείας Forthnet, οδηγήθηκε η πρόταση εξαγοράς των τραπεζικών της δανείων από την Alter Ego που αποσύρεται πλέον από τη διαδικασία». Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη κατάληξη είχαν και οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, των εταιρειών Wind – Vodafone καθώς και του Ομίλου Antenna.

Για την εξέλιξη αυτή το ρεπορτάζ της εφημερίδας επιρρίπτει την ευθύνη στην αιφνίδια μεταστροφή υψηλόβαθμου τραπεζικού στελέχους αναφορικά με το θέμα της παροχής ρευστότητας της προς εξαγορά εταιρείας.

Τρεις επισημάνσεις κάνουν τα «Νέα»:

1.       Η εξέλιξη δυσαρέστησε τις άλλες δύο συστημικές τράπεζες.

2.       Το προηγούμενο διάστημα γίνονταν «επιλεκτικές διαρροές ανακριβών πληροφοριών σε μέσα ενημέρωσης που συμπορεύονται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Ομίλου Σαββίδη».

3.       Το εν λόγω τραπεζικό μεγαλοστέλεχος «σχετίζεται ιδιαίτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ (ενισχύθηκε επαγγελματικά  στο διάστημα της διακυβέρνησής του και είχε κρίσιμο ρόλο στο κλείσιμο του Mega)».

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της άλλης πλευράς…

Την ίδια στιγμή πάντως υπεβλήθη και άλλη δεσμευτική οικονομική προσφορά, από την Duet Private Equity, για την εξαγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Forthnet (υπολογίζονται σε 310 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» και τη στήλη «Δήκτης», «η νέα πρόταση της Duet (έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον με ενδεικτική προσφορά ήδη από την αρχή του έτους) έρχεται μετά την απόσυρση από τη διαδικασία αυτή, της Alter Ego. Η Duet έχει δηλώσει πως μπορεί να προχωρήσει σε ταχύτατο κλείσιμο της συναλλαγής», προστίθεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα