Αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί…

 Αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί…

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Γουλβς στο άδειο ελέω κοροναϊού “Γ. Καραϊσκάκης” και έδειξε για ακόμα μία φορά στη φετινή σεζόν πως είναι μία σοβαρή ομάδα με κανόνες, αρχή, μέση και τέλος.

Του Νίκου Βόπη

Το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς μπήκε συγκεντρωμένο στο ματς, πήρε από την αρχή την κατοχή και επέβαλε το ρυθμό του μην αφήνοντας τους Άγγλους να πάρουν πρωτοβουλίες και να ελέγξουν την μπάλα.

Οι Πειραιώτες, στο πρώτο ημίχρονο, είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής αλλά τους έλειπε κάτι για να μπορέσουν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Ρουί Πατρίτσιο και να μπορέσουν να αγχώσουν την ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο. 

Το πρόσημο γίνεται ακόμα πιο θετικό αν αναλογιστούμε πως οι ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν από το 30ο λεπτό με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σεμέδο και αυτό δεν τους επηρέασε στο να συνεχίσουν να ελέγχουν το παιχνίδι και να μείνουν πιστοί στο πλάνο του προπονητή τους. 

Η Γουλβς απ’ την πλευρά της δεν τρόμαξε με την απόδοσή της. Οι Βρετανοί έδειξαν πως ήρθαν στην Ελλάδα για να δώσουν την πρωτοβουλία στον Ολυμπιακό και να μπορέσουν να χτυπήσουν σε κάποια κόντρα. Τη ζημιά τους εν μέρει την έκαναν μιας και κατάφεραν να πετύχουν ένα πολύ σημαντικό εκτός έδρας γκολ έστω και με τη βοήθεια της τύχης αλλά η συνολική εικόνα του αγώνα έδειξε πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να φοβάται αυτή την ομάδα και πως μπορεί να πάει στην Αγγλία, όποτε αυτό αποφασιστεί από την UEFA, λόγω του ιού, για να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού. 

 

Σχετικά Άρθρα