Στη Μαλακάσα η κλειστή δομή προσφύγων στην Αττική

 Στη Μαλακάσα η κλειστή δομή προσφύγων στην Αττική

Σε κλειστή – ελεγχόμενη δομή, αναμένεται να μετατραπεί η δομή προσφύγων και μεταναστών που υπάρχει σήμερα στη Μαλακάσα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου «γίνονται εργασίες μετατροπής της ανοιχτής δομής, σε κλειστή – ελεγχόμενη, γεγονός το οποίο θα μειώσει την επιβάρυνση που προκαλεί η δομή στην περιοχή».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «δεν προγραμματίζεται αύξηση του συνολικού αριθμού των διαμενόντων».

Στη Μαλακάσα σήμερα φιλοξενούνται περίπου 2.500 μετανάστε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος Σιντικής Σερρών έδωσε το πράσινο φως για τη λειτουργία της πρώτης κλειστής δομής κράτησης μεταναστών στην περιοχή Κλειδί.

Στα προσωρινά κλειστά κέντρα κράτησης θα μεταφέρονται οι άρτι αφιχθέντες παράνομα εισελθόντες μετανάστες, για να υπάρχει και πλήρης διαχωρισμός τους από τους πρόσφυγες, αλλά και αυτοί που προορίζονται για άμεση επιστροφή στις χώρες τους.

Υπό αυτά τα δεδομένα, και σε συνδυασμό με την αποτελεσματική αποτροπή των παράνομων μεταναστευτικών ροών στα σύνορα και στα νησιά, η κυβέρνηση επιδιώκει πλέον να περάσει τάχιστα στο επόμενο βήμα του σχεδιασμού της για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό.

Στόχος με τη λειτουργία των δύο κλειστών δομών είναι από τη μια να αποσυμφορηθούν τα νησιά και από την άλλη να σταλεί το μήνυμα ότι η χώρα μας έχει αλλάξει πολιτική και τηρεί πιο σκληρή στάση στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Πηγή: newpost.gr

Σχετικά Άρθρα