Παρασκήνιο: Η επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου πριν από το διάγγελμα

 Παρασκήνιο: Η επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου πριν από το διάγγελμα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος, πριν προβεί χθες στις ανακοινώσεις ο πρώτος, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κυρ. Μητσοτάκης «ήθελε εξαρχής πιο σαφή θέση από την Εκκλησία της Ελλάδος, όπως για παράδειγμα εκείνη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε -νέα- τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου, κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα νέα δεδομένα και τους ιδιαίτερους κινδύνους που υπάρχουν για εξάπλωση του ιού. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον κ. Ιερώνυμο τη συνδρομή του στην ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο ευπαθών ομάδων.

Πράγματι, λίγη ώρα μετά, η ΔΙΣ (σ.σ. Διαρκής Ιερά Σύνοδος) εξέδωσε ανακοίνωση με νέες οδηγίες. Η ‘κρίσιμη’ παράγραφος», κατά την εφημερίδα, «είναι εκείνη που λέει πως η Ιερά Σύνοδος ‘τάσσεται πλήρως με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας’. Ο στόχος επετεύχθη και Μητσοτάκης με Ιερώνυμο βρήκαν κοινό κώδικα», σημειώνει η στήλη της Καθημερινής «Θεωρείο», που υπογράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου.

Η ίδια στήλη δεν αποκλείει μάλιστα και προσωπική παρέμβαση του αρχιεπισκόπου ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις υπουργών για τη Θεία Κοινωνία, ενδεικτικά της Ν. Κεραμέως που έκανε λόγο για ατομικό θέμα, και του Αδ. Γεωργιάδη που ζήτησε να σιωπήσουν οι… άθεοι Συριζαίοι, η ίδια στήλη συμπεραίνει: «Προφανώς και κάποιος στο Μαξίμου πρέπει να κάνει τις ανάλογες συστάσεις για ψυχραιμία. Αν νομίζουν ότι τέτοια ώρα βοηθούν τέτοιες τοποθετήσεις, πάω πάσο».

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα