Λογιστής το πρώτο κρούσμα στην Κρήτη – Aπολυμάνσεις σε εφορία και ΟΑΕΔ

 Λογιστής το πρώτο κρούσμα στην Κρήτη –  Aπολυμάνσεις σε εφορία και ΟΑΕΔ

Λογιστής στο επάγγελμα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο ασθενής στην Κρήτη.

Μόλις έγινε γνωστό ότι νοσεί από τον νέο κοροναϊό και επειδή ο 45χρονος είχε μεταβεί στην εφορία για διεκπεραίωση υποθέσεων, αποφασίστηκε αμέσως να εκκενωθεί η εφορία στο Ηράκλειο από τους πολίτες και τους εργαζομένους προκειμένου να γίνει απολύμανση του χώρου, όπως μεταδίδει το flashnews.gr

Επίσης, επειδή ο 45χρονος είχε πάει και στον ΟΑΕΔ, αποφασίστηκε η εκκένωσή του για να διενεργηθεί και εκεί απολύμανση.

Ο 45χρονος είχε ταξιδέψει στην Αθήνα ως συνοδός σχολικής εκδρομής το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Σημειώνεται ότι έκλεισε ο δήμος Χερσονήσου για να γίνει απολύμανση καθώς στην ίδια εκδρομή στην οποία είχε πάει συνοδός ο 45χρονος, βρισκόταν και μια υπάλληλος του δήμου η οποία ωστόσο δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα. Παρόλα αυτά το δημαρχείο εκκενώθηκε για να γίνει απολύμανση.

Να σημειωθεί πως ο 45χρονος πήγε στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα, εμφανίζοντας δέκατα και για τον λόγο αυτό δεν κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί αλλά να μείνει και να περιοριστεί στο σπίτι του.

Αυτή τη στιγμή γίνεται από τις υπηρεσίες η διαδικασία της ιχνηλάτησης καταγράφοντας ένα προς ένα τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

Να σημειωθεί ότι η εξέταση του 45χρονου αρχικά στο νοσοκομείο έγινε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Οδηγήθηκε από ξεχωριστή είσοδο όπου ιατρικό προσωπικό με ειδικές στολές προστασίας τον εξέτασε και πήρε δείγμα. Στη συνέχεια επειδή τα συμπτώματά του δεν ήταν σοβαρά αλλά ήπια του είπαν να επιστρέψει σπίτι του και να παραμείνει εκεί μέχρι να επικοινωνήσουν μαζί του. Αργότερα τον πήραν τηλέφωνο και από λάθος τον ενημέρωσαν ότι το δείγμα του βγήκε αρνητικό. Το δείγμα ωστόσο, ήταν άλλου ασθενούς. Το λάθος διαπιστώθηκε γρήγορα και τον ξανακάλεσαν μέσα σε μισή ώρα για να τον ενημερώσουν ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό και έπρεπε να παραμείνει στο σπίτι του μια και τα ήπια συμπτώματά του δεν χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας.

Σχετικά Άρθρα