Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Τα τέσσερα ψέμματα Μιωνή

 Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Τα τέσσερα ψέμματα Μιωνή

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτουν τις αιτιάσεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή σχετικά με τα όσα αναφέρει στο υπόμνημά του προς την προανακριτική για τη Novartis.

Ειδικότερα αναφέρουν:

Ο Σάμπυ Μιωνή γράφει στο υπόμνημά του:

  • 1. «Ο κ. Σαμαράς ποτέ δεν μεσολάβησε μεταξύ εμού και του κ. Φιλιππάκη, προκειμένου να επέλθει ο οποιοισδήποτε συμβιβασμός»

Κατά την εξέτασή του, όμως, στην προανακριτική, στις 26/2/2020, ο κ. Μιωνής παραδέχθηκε ότι η πρόταση συμβιβασμού που του μεταφέρθηκε το 2013 από τον κ. Παπασταύρου προήλθε από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ραγκούσης: Όταν ο κ. Παπασταύρου σας μετέφερε την πρόταση συμβιβασμού με τον κ. Φιλιππάκη το 2013 σας απέκρυψε ότι αυτή προέρχεται από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά;
Μιωνής: Όχι, δεν μου το απέκρυψε. Μου είπε καθαρά ότι είναι πρόταση από τον κ. Σαμαρά. Μετά από αυτό δέχθηκα να συμβιβαστώ.

  • 2. «Δεν είμαι, ούτε υπήρξα ποτέ αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης».

Στην ένορκη κατάθεσή του, όμως, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ισραήλ (31/05/2013), στο πλαίσιο της Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη λίστα Λαγκάρντ δήλωνε: «Είμαι εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού».

  • 3. «Η κυβέρνηση του Ισραήλ, είτε απευθείας, είτε δια μέσου της Πρεσβείας στην Ελλάδα, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, ουδέποτε παρενέβη στην, αμιγώς ιδιωτική, αντιδικία μου με τους κ.κ. Φιλιππάκη και Τάρκα».

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, όμως, απαντώντας σε ελληνικό μέσο Ενημέρωσης επιβεβαίωσε, πριν από λίγες ημέρες, εμμέσως πως η συνάντηση του 2016 δεν αφορούσε προσωπική υπόθεση αλλά διπλωματικό θέμα, καθώς γίνεται αναφορά σε «επικοινωνίες διπλωματικών καναλιών»).

  • 4. «Τον κ. Σαμαρά δεν τον συνάντησα ποτέ».

Ο κ. Μιωνής, όμως, στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, στις 14 Ιουνίου 2013, παραδέχεται ότι είχε συναντήσει τον κ. Σαμαρά στις αρχές του 2012, όταν ο τελευταίος ήταν  πρόεδρος της ΝΔ και η ΝΔ συμμετείχε στην συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο. Τις δύο πλευρές ειχε φέρει σε επαφή ο κ. Παπασταύρου. Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι Σαμαράς, Μιωνής, Παπασταύρου, Μηταράκης.

Σχετικά Άρθρα