Οργή Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας για τη Θεία Κοινωνία: Να αφήσουμε τις προκαταλήψεις

 Οργή Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας για τη Θεία Κοινωνία: Να αφήσουμε τις προκαταλήψεις

Την οργή του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Τσαούση, έχουν προκαλέσει οι τοποθετήσεις ιερέων για τη Θεία Κοινωνία και το αν οι πιστοί θα πρέπει να μεταλάβουν, τη στιγμή που ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στη χώρα και τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 89.

«Εδώ έχουμε κάμποσες μέρες και συζητάμε εσχατολογικές τοποθετήσεις και υπερβατικές τοποθετήσεις όταν δεν έχουμε καταλάβει το διακύβευμα. Να σταματήσουν να ασχολούνται με τα κουταλάκια, αυτά λύνονται αυτόματα, όπως τα έλυσε η Ρουμανία με μιας χρήσεως. Δεν θα ανατρέψουμε την επιστήμη για να καταστήσουμε εδώ εσχατολογικές τοποθετήσεις και ιδεοληψίες. Εδώ κινδυνεύει ο κόσμος, θα ασχολούμαστε με αυτά;», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαούσης στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Οφείλουμε όλοι μας από τον τελευταίο πολίτη ως τον μεγαλύτερο επιστήμονα, να υπακούμε σε αυτά που οι επίσημες αρχές της χώρας επιβάλλουν ή μας συμβουλεύουν. Αν αυτά δεν τα κάνουμε υπάρχει πρόβλημα».

Για το αν υπάρχουν νέα κρούσματα στην Αμαλιάδα: «Προς το παρόν, από την περασμένη εβδομάδα δεν έχουμε καινούργια κρούσματα. Το θέμα είναι η πρόληψη».

Σχετικά Άρθρα